Радник Авакова пояснив, звідки у Міноборони «надлишкова» земля

Опубліковано:
14 Травня, 2019

Радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол прокоментував заяву радника обраного президента України Володимира Зеленського з питань безпеки та оборони Івана Апаршина щодо надлишкової землі на балансі Міністерства оборони.

Минулого тижня в ефірі Громадського Іван Апаршин заявив про те, що із 530 тис. гектарів землі, яка перебуває на балансі Міністерства оборони, приблизно 270 – надлишкових, і вони на сьогодні всі включені в перелік надлишкового військового майна.

«Отже, на кінець 2018 р. на далеко умовному обліку підрозділів МО перебуває 540 тисяч гектарів, з яких 460 тисяч гектарів потребують оформлення правовстановлюючих документів на землю, тобто жодних правових підстав користуватися цією землею немає. Крім цього, сьогодні на балансі Міністерства оборони України перебуває приблизно 270 тис. га надлишкової землі (такого терміну в земельній риториці немає», – написав Михайло Апостол у фейсбуці.

Він пояснив, про яку «надлишкову» землю йдеться: «Що це таке – 270 тисяч гектарі надлишкової землі? Це земля, яка рахувалася за полігонами, за яку не сплачується жодних податків, в даний час розорана, передана в тіньову оренду. Кому ідуть орендні платежі від такого «господарського» використання землі – питання риторичне. Скажу інше: якщо б право оренди на цю «надлишкову» землю продати на аукціонах, то можна було б отримувати близько одного мільярда гривень щорічно. За останні 15 років – це 15 мільярдів. Такими коштами можна було б закрити повністю питання будівництва житла нашим військовим або питання надання законної ділянки учасникам АТО».

«Аналогічна ситуація практично у всіх Міністерствах. А на кону близько 10 мільйонів гектарів землі», – додав Михайло Апостол.

«Невже Верховні головнокомандуючі про це не знали?» , – запитує він.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #апостол, #земля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: