Графік шкільних канікул на 2019 рік: скільки і коли відпочивають українці

04.05.2019 15:43   Джерело: Знай
Опубліковано : Новини Тернопілля

Літні канікули 2019 почнуться для українських школярів традиційно після того, як відлунають останні дзвінки.

Наразі вже відомо, що для учнів 2-8 класів це відбудеться 23-24 травня, проте для старшокласників офіційний відпочинок стартуватиме з 24 травня.

При цьому відзначається, що зазвичай заходи щодо заключного шкільного дня календарного навчального року організовується до останньої п'ятниці травня. Проте у 2019 році вже прийнято рішення не затягати до 31 числа, а влаштувати свято на тиждень-півтора раніше.

Більше того у навчальних закладів є право самостійно вирішувати, коли розпочинати канікули для учнів. У Міносвіти є право лише встановлювати дату початку навчання. Проте у відомстві відзначають, що головне, щоб канікули протягом навчального року становили не менше 30 днів.

Однак вже традиційно склалось, що восени і навесні тривають по одному тижні відповідно. Взимку можна ж відпочити два тижні. На розклад впливають такі фактори, як особливості умов для навчання, карантини, погодні складнощі та інші нюанси.

Вже відомо, що коли офіційно розпочнеться новий навчальний рік. Зазвичай він розпочинається у перший робочий день осені, який у 2019 році припадає на 2 вересня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Знай  

Коментарі