Аграрна Тернопільщина: Цвітуть сади, зеленіють лани

Опубліковано:
25 Квітня, 2019

Трудівники відомого на Тернопільщині фермерського господарства «Вікторія-92» Козівського району, яке очолює відомий господарник та меценат Петро Пеляк напередодні Великодніх свят фактично справили символічну квітку на весняному лані. Чотири посівних агрегати, які вивели на лани механізатори Віталій Кривокульський Іван Гниздюх Володимир Гураль, Юрій Корчук, оперативно і в строк заробили насіння гібридів іноземної селекції кукурудзи на 850 гектарах, яка торік порадувала високою врожайністю місцевих трудівників сіл Вікторівка та Плотича.

– У нас не було таких труднощів на весняній компанії, – каже заступник директора з рослинництва Олег Дмитришин. – Насіннєвий кондиційний матеріал, техніку, мінеральні добрива для підживлення підготували завчасно, акумулювали достатньо фінансового і трудового ресурсу. Крім того посіяли 750 гектарів ярого пивоварного ячменю, залишилося ще 100 гектарів сої. Радують мене, як технолога, поля. Добрі види на урожай озимої пшениці, якої маємо 650 гектарів. 450 гектарів озимого ячменю, які вчасно підживили. А зараз головне догляд за рослинами. Тепер любо глянути на зелені лани, на цвітіння абрикосів у саду. Працюють люди чесно і сумлінно на землі.

В цілому на ланах Козівського району сільгоспвиробники посіяли 19, 6 тис га ярих культур, майже з них понад 4,5 тисячі гектарів ярого ячменю, значно більше , ніж торік. Варто відзначити все це із застосуванням європейських технологій.

Рослинництво в АПК району давно уже прибуткове.

Ярослав Бачинський

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аграрій, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #урожай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: