Судді з Тернополя заявили про електронні листи з погрозами

Опубліковано:
24 Квітня, 2019

Вища рада правосуддя 18 квітня 2019 року розглянула повідомлення голови Чугуївського міського суду Харківської області Зіновія Гуменного, голови Вовчанського районного суду Харківської області Максима Глоби, в.о. голови Токмацького районного суду Запорізької області Наталії Новікової, голови господарського суду Івано-Франківської області Марини Шіляк і голови господарського суду Тернопільської області Сергія Стопника про втручання в діяльність суддів.

У повідомленнях суддів зазначено, що 16 квітня 2019 року на електронні адреси вказаних вище судів з електронної адреси нібито громадської організації «С14» надійшли листи-погрози такого змісту: «НАСТАВ ЧАС! Дочекалась суддівська мразота, 21 квітня буде днем жалоби за співробітниками прокуратури і суддів, хоч би в крові по коліна, аби вільна Україна, герої не вмирають – вмирають вороги!» (копії листів долучено до повідомлень про втручання).

Автори повідомлень розцінюють вказані дії як втручання у діяльність суддів, перешкоджання виконанню суддями службових обов’язків та погрозу навмисного завдання шкоди здоров’ю як суддів, так і працівників апарату суду.

«Обставини, викладені у повідомленнях голів Чугуївського міського суду Харківської області,Вовчанського районного суду Харківської області, господарського суду Івано-Франківської області, господарського суду Тернопільської області, в.о. голови Токмацького районного суду Запорізької області про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя, зокрема надіслання на адресу судів листів із погрозами щодо завдання шкоди життю та здоров’ю суддів, свідчать про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя та потребують вжиття передбачених законом заходів», – зазначив Микола Худик.

Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Національної поліції України щодо вжиття передбачених законом заходів із забезпечення безпеки суддів, учасників судових процесів, працівників апаратів судів, а також забезпечення громадського порядку під час роботи цих судів та охорони приміщень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: