Борщів минулого тижня перетворився на дитячу шахову столицю Тернопільщини

Опубліковано:
22 Квітня, 2019

У місті над Збручем відбувся дитячий фестиваль «Шахова Олімпіада», організований шахово-шашковим клубом «Королівська фортеця» за фінансової підтримки громадської організації «Рідна Борщівщина».

Це вже не перший захід, який організовує клуб для дітей і молоді у місті.

Цього року у турнірі взяла участь рекордна кількість учасників – п’ятдесят двоє дітей із усієї Тернопільщини помірялися силами з однолітками у грі в шахи.

Крім гравців з Борщева та навколишніх сіл, на «Шахову олімпіаду» приїхали юні шахісти віком до 15 років з Тернополя, Теребовлі, Чорткова, Хоросткова, Почаєва, Кам’янця-Подільського. 

Оскільки багато юних шахістів виявили бажання позмагатись за перемогу та солідні нагороди, в рамках фестивалю було вирішено провести змагання у двох кваліфікаційних групах: турнір А – для шахістів І – ІІ розрядів, в приміщенні їдальні Борщівського НВК “ЗНЗ І-ІІІ ст. №3 – гімназія ім.Р.Андріяшика”, турнір В – для шахістів ІІІ – ІV розрядів, в приміщенні читального залу районної бібліотеки.

Це дало змогу забезпечити комфортні умови для гри усім учасникам.

Гра була непростою, адже кожен з учасників, маючи по 15 хвилин, мав зіграти 9 партій за швейцарською системою.

Переможці визначались за кількістю набраних очок, а при однаковій їх кількості у кількох суперників враховувались додаткові показники.

Тож боротьба була серйозною і запеклою в обох турнірах.

Отож серед юнаків в турнірі А переможцями стали Іван Івкевич з Почаєва (І-ше місце), тернополяни Богдан Цимбалістий (ІІ-ге місце) та Назар Сохор (ІІІ-тє місце).

Серед дівчат в турнірі А І-ше місце здобула Вікторія Прийдун із Чорткова, ІІ-ге – Христина Білоус із Хоросткова, ІІІ-тє –  Антоніна Лещук із Почаєва.  

Серед юнаків в турнірі В троє гравців набрали однакову кількість очок, тож згідно додаткових показників переможцями стали Вадим Сімора з Почаєва (І-ше місце) і борщівці Максим Багрій та Іван Ратушняк (відповідно – ІІ-ге і ІІІ-тє місце).

Беззаперечним лідером серед дівчат в турнірі В стала жителька Борщева, талановита шахістка Діана Скорохід, посівши І-ше місце, друге і третє місця вибороли не Анна Сімора з Почаєва та Інна Подоляк з Хоросткова.

Усіх переможців та призерів турніру нагородили кубками, медалями, грамотами, а також грошовими преміями.

Грамотами за активну участь та волю до перемоги нагороджені усі учасники змагань, кому не пощастило попасти до числа призерів. 

– Вірю, що змагання такого формату неодмінно сприятимуть вдосконаленню спортивної майстерності нашого підростаючого покоління, налагодженню дружніх відносин між шахістами різних регіонів, співпраці та обміну досвідом між тренерами і, загалом, популяризації шахового спорту не лише на Борщівщині, а й в інших районах област, – поділився враженнями від заходу Ігор Багрій, організатор олімпіади, голова шахово-шашкового клубу «Королівська фортеця».

null

 

null

Ірина Мадзій

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борщів, #змагання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахи
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: