У Кременці пиячать просто на Козацьких могилах (Фото)

Опубліковано:
21 Квітня, 2019

Шокуючи знахідку виявили працівники Кременецького краєзнавчого музею під час проведення благоустрою на Козацькому (П`ятницькому) кладовищі. Прибирання влаштували в рамках акції «За чисте довкілля» і наштовхнулися на докази нічних гулянок, котрі лежали просто на 500-літніх хрестах, – пише Терен.

– Кременецький краєзнавчий музей провів толоку на Козацькому кладовищі.
Під час толоки виявили стихійне сміттєзвалище, а також велике нагромадження твердих побутових відходів на схилах гори. Місцеві жителі розповідають, що часто бачать молодь, яка вживає алкогольні напої на цьому унікальному кладовищі. Директор музею Андрій Левчук знайшов на одному з хрестів залишки розбитої пляшки. Це прояв зневаги та вандалізму, – розповіли у краєзнавчому музеї.

Нагадаємо, що Козацьке кладовище в Кременці – найстаріший некрополь, де хоронили козаків, що зберігся в Україні. Цвинтар разом з єврейським Бейт Альміном, каменоломнями та джерелом «Корито», входить до популярного туристичного маршруту.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кременець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сміття, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: