Нові рейтинги: стало відомо, на скільки Зеленський випереджає Порошенка

17.04.2019 13:23   Джерело: Галицький кореспондент
Автор : Новини Тернопілля

За кандидата у президенти України і шоумена Володимира Зеленського у другому турі виборів готові проголосувати 72,2% опитаних українців, які визначилися з вибором і підуть голосувати, а за чинного президента Петра Порошенка – 25,4% респондентів.

З кількості респондентів, які збираються голосувати і визначилися з вибором, 72,2% проголосують за Зеленського і 25,4% – за Порошенка, а 2,4% хочуть зіпсувати бюлетень.

Із загальної кількості опитаних 48,4% українців проголосували б за Зеленського і 17% – за чинного главу держави, якби другий тур президентських виборів проходив зараз.

При цьому 17,9% заявили, що не визначились з вибором, 1,6% – що мають намір зіпсувати бюлетень, 6,3% не мають наміру брати участь в голосуванні, а 8,8% відмовилися відповідати на запитання.

На запитання, що повинен зробити наступний президент у свої перші 100 днів роботи, три найпоширеніші відповіді респондентів були такими:

  • Знизити тарифи на комунальні послуги – 39,1%;
  • Подати до парламенту законопроекти про зняття недоторканості з депутатів, суддів, президента  – 35,5%;
  • Розпочати / пришвидшити розслідування найбільш резонансних корупційних злочинів – 32,4%;

Методом особистого інтерв’ю соціологи опитали 2004 респондентів у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) по 3-ступеневою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому ступені, репрезентативною для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, яка контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% – для показників близьких до 25%, 2,0% – для показників близьких до 10%, 1,4% – для показників близьких до 5%.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Галицький кореспондент  

Коментарі