«Міст Доброти» – ланцюгова реакція Добра стартувала в Тернополі

Опубліковано:
15 Квітня, 2019

У Тернополі стартував соціально-важливий проект «Міст Доброти». Подія розпочалась із відкриття творчої виставки «Доброта, яка спасе світ» у бібліотеці ТДМУ ім. І. Горбачевського.  Ініціатор проекту мистецтвознавець Марія Гуска (Тернопільський Центр Духовного Розвитку). Захід відкрила директор  бібліотеки Олена Проців.

Три різножанрові виставки розмістилися на першому поверсі бібліотеки. Це живопис художниці із Мукачева Раїси Дорожникової, графіка заслуженого художника України, викладача Тернопільської ДХШ ім.  М. Бойчука  –  Миколи Дмитруха та фотосвітлини письменниці і журналістки Валентини Семеняк. Справжньою окрасою бібліотеки стали живописні полотна учнів дитячої художньої школи Тернополя.

«Міст Доброти» має на меті відроджувати істинну Доброту у всіх її багатогранних проявах: яка оздоровлює, розвиває, збагачує та гармонізує особистість, суспільство і світ. Географія згаданого проекту не має кордонів: це міста України та країн світу, які бажають співпрацювати. Доброзичливі та гармонійні взаємостосунки, мистецтво позитивного мислення, самоуправління для набуття сили та здоров’я, програми для дітей та молоді про розвиток особистості, духовні цінності для щасливого життя, древня раджа-йога у сучасному світі – неповний перелік пропонованих тем у проекті.

«Доброта – це ключ від щастя, – каже Марія Гуска,  – вона збагачує цінність кожної особистості. Доброта єднає людей. У сучасному світі багато обману, насилля, ворожнечі. Люди, природа відчувають гостру потребу у захисті. Але ж сама людина, як свідома особа і має проявляти доброту. Тож кому як не нам відроджувати та надихати інших на доброчинність. Якраз у наш неспокійний час необхідно зайнятися «будівництвом»  Мосту Доброти від серця до серця. Бо очікувати – означає втрачати. Якщо не ми, то хто? Якщо не сьогодні, то коли?».

У роботі круглого столу взяли участь вже згадані учасники заходу, а також Ольга Доровська – голова Одеського Центру духовного розвитку, Ірина Маслюк (м. Львів), хімік-технолог, учасниця  проекту, Надія Голенко (м. Київ),  консультант з маркетингу, Лілія Дишкант – економіст, член Тернопільського Центру духовного розвитку. У «Зверненні» його учасників мова йшла про втілення в життя Добрих справ. Роблячи щодня три Добрі Справи (одну – для самого себе, іншу – для своїх близьких, третю – для світу в цілому), одна людина може зробити більше 1000 Добрих Справ за рік. Ці Добрі Справи  мобілізовуватимуть все більше і більше людей і ресурсів до змін у світі на краще, і таким чином перетворять Добро на глобальний феномен.

7 мільярдів Добрих Справ допоможуть створити критичну масу, необхідну для запуску у світі ланцюгової реакції Добра. Вони піднімуть хвилю впевненості, цілеспрямованості, ентузіазму. Вони стануть простим і природним засобом повернути світу надію і радість.

 Майстер-клас «Легкі методи для самоуправління» провела Марія Гуска. Модератор події керівник Українсько-Індійського клубу співдружності «Санскріті» Яніна Чайківська виконала танець в стилі бґаратанатьям (на вірш Івана Франка «Ой, ти, дівчино»). Постановка Анджани Раджан.

Естафету соціально-значимого проекту прийняв Львів ( Вадим Литвинов).

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Міст Доброти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проект, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: