200 українськомовних підручників, а також художню літературу відправили з Тернополя школярам Луганщини

Опубліковано:
13 Квітня, 2019

Завдяки зусиллям активістів та волонтерів і за сприяння Тернопільської міськради шкільні бібліотеки Рубіжанського району Луганської області отримали підручники українською мовою.

2 квітня Ірина Скасків та Христина Феціца відправили Новою Поштою на Схід цінний вантаж: підручники з інформатики, світової літератури та художні книги. З проханням про допомогу ще в лютому до Ірини Скасків звернулася тамтешня волонтерка Юлія Носарєва, з якою вони підтримують дружні стосунки. Пошук та збір книжок тривав понад місяць. Працівник Управління освіти і науки Тернопільської міської ради  Ольга Кульчицька заохотила тернопільські школи поділитися також, крім навчальної літератури, художніми книгами, щоб діти  на Сході змогли почитати щось цікаве на дозвіллі рідною українською мовою.

null

«Рубіжне та Тернопіль разом» – така відповідь прийшла з Луганщини , коли там отримали посилки. Бібліотекар та вихованці КНВК «Рубіжанський ліцей» надіслали фото, записали відеозвернення, в якому подякували за такі потрібні їм книги , висловили радість,  що Схід і Захід країни дружні.

Тернополяни Христина та Ірина почували себе щасливими також, бо вдалося зробити добру справу. Своїми позитивними емоціями вони поділилися у  мережі Фейсбук.

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Рубіжне, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: