Інтелігенція Тернопільщини на президентських виборах об’єднується заради України (Фото)

11.04.2019 16:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

«Те, що зараз відбувається, – це не боротьба двох кандидатів, а спроба побудувати поляризацію українців на два суспільства. Людей змушують ненавидіти один одного. А люди на це ведуться, тому що залучені дуже потужні технології. Що ми можемо зробити у Тернопільській області – переконати ставитися один до одного з гідністю та повагою, а не вороже. Щоби люди могли впливати на будь-які зміни, які стануться в країні», – каже керівник ГО «Спілка воїнів та волонтерів АТО» Валерій Чоботар.

На цьому він наголосив під час зустрічі з тернопільською інтелігенцією, офіцерами та ветеранами ОУН-УПА, які також приєднуються до ініціативи «Захисти Україну». До неї уже приєдналися, нагадаємо, волонтери, активісти та військовослужбовці, дружини та матері загиблих в АТО. 

Про те, що проти нас працюють дуже потужні політтехнології, зауважив й голова Тернопільської обласної організації Спілки офіцерів України Олександр Варакута. «Зараз кожен з нас є засобом масової інформації завдяки доступу до інтернету та смартфонам. Тому ми повинні згуртуватися і подати потужний меседж: нам потрібно чітко усвідомити, що в силу відомих причин ми опинилися перед доленосним для України вибором – з одного боку повторного обрання досвідченого мудрого політика, з другого боку – молодого експериментатора. Нам уже достатньо експериментів над Україною! Зараз наше основне завдання – припинити цю гібридну війну в усіх напрямках, яку веде проти нас Росія», – підкреслив Олександр Варакута.

«Перед Президентом України стоїть багато доленосних питань: завершення війни з Росією, деокупація Криму та Донбасу, подолання корупції, збереження напрямку України в Європу та НАТО і покращення життя українського народу. За одну каденцію йому вдалося дуже багато, але за одну каденцію завершити ті реформи, які розпочалися, неможливо. Тому сьогодні усім нам потрібно об’єднатися заради України», – вважає Ігор Олещук, політв’язень, громадсько-політичний діяч. 

Погоджується із його думкою й керівник Тернопільської обласної організації всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих Дем’ян Чернець. За його словами, результати першого туру на президентських виборах і те, що продовжується після нього, це проблема не в Порошенкові, а в рівні нації: як вона відноситься до України. «Тому ініціатива «Захисту Україну» – це не просто об’єднання небайдужих, це можливість відвернути Українську державу від російської імперії», – каже він.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі