Тернопільським студентам можуть підвищити плату за навчання (Відео)

Опубліковано:
9 Квітня, 2019

Тернопільських студентів чекають зміни у платі за навчання. По всій Україні Міністерство освіти і науки планує збільшити вартість за контрактом. У постанові зазначається, що МОН встановить мінімальну вартість контракту в розмірі 60% суми, котру університет у середньому витрачає на студента, – пише Терен.

– Є сума, яка є середньою по університету. Саме з цієї суми рахується 60 відсотків. І це мінімум. Університет може встановити більшу від цієї суми вартість за окремими спеціальностями, – розповів гендиректор директорату вищої освіти і науки дорослих МОН Олег Шаров.

У міністерстві таке нововведення пояснюють тим, що це необхідно, аби зрівняти витрати на студентів, адже багато університетів зменшує вартість навчання, а різницю доводиться покривати коштами з державного бюджету.

Зміни стосуватимуться 34 спеціальностей: гуманітарні науки, журналістика, економіка, право, архітектура та будівництво, галузь обслуговування, медицина та міжнародні відносини. Інженерів, митців та українських філологів ця новація не торкнеться.

В уряді запевнили, що ці зміни ще не остаточні, але навіть якщо вони будуть, то не вплинуть на популярні вищі навчальні заклади.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #навчання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #освіта, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: