Пенсійний фонд Тернопільщини неправильно проводив нарахування пенсії

08.04.2019 13:43   Джерело: Реально
Опубліковано : Новини Тернопілля

Колегія суддів відмовила Тернопільському об’єднаному управлінню Пенсійного фонду України Тернопільської області у стягненні майже 26 тис. грн з людини з інвалідністю, - пише Реально.

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області на рішення Тернопільського міськрайонного суду від 12 листопада 2018 року, яким у задоволенні позову відмовлено.

Судом апеляційної інстанції встановлено, у липні 2018 року Тернопільське об’єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області звернулось до суду з позовом до Віталія К. про стягнення 25 тис. 940 грн. безпідставно набутого ним майна (нарахованої та виплаченої пенсії по інвалідності), що мало місце у першому півріччі 2018 року через невірно застосований показник середньої зарплати по народному господарстві відповідно до версії програмного забезпечення 4.34-8/Ф.10 від 04.06.2018 р.).

Ознайомившись із матеріалами справи та доводами апеляційної скарги, колегія суддів прийшла до переконання, що апеляція не підлягає до задоволення, оскільки матеріали справи не містять жодних доказів допущеної рахункової помилки (висновку ревізії, актів перевірок чи службового розслідування тощо), які дали б підстави вважати, що це є рахункова помилка.

Також судом не встановлено факту недобросовісного набуття Віталієм К. вказаної суми.

Відповідно до практики Європейського суду з прав людини (справа “Рисовський проти України”), ризик будь-якої помилки державного органу повинен покладатись на саму державу, помилки не можуть виправлятися за рахунок осіб, яких вони стосуються.

Таким чином, колегія суддів прийшла до висновку, що рішення суду першої інстанції є законним та обгрунтованим і підстав для його скасування не має.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Реально  

Коментарі