Платити за тепло тернополянам доведеться по-новому

Опубліковано:
8 Квітня, 2019

Опалювальний період у Тернополі завершиться з понеділка, – про це повідомив міський голова Сергій Надал. Таке рішення комунальники прийняли, враховуючи прогнози синоптиків. Вони передбачають більш теплу погоду, – пише За Збручем.

Нагадаємо, теплопостачання, зазвичай, припиняють, коли середньодобова температура повітря сягає восьми градусів тепла.

«Завершення опалювального періоду заплановане на 8 квітня з огляду на отриманий прогноз погоди від Українського гідрометцентру, відповідно до якого показники середньодобової температури повітря на найближчі дні будуть вищі, ніж 8 градусів тепла. Надалі розпочнуться ремонті роботи та модернізація системи теплопостачання», – зазначив  Сергій Надал.

Додамо, з травня діятиме нова методика розрахунків вартості комунальних послуг. Мешканці квартир з індивідуальним опаленням, будуть змушені оплачувати внутрішньобудинкові втрати. Відтак з наступного опалювального періоду доведеться доплачувати за користуванням під’їздом, сходовою кліткою, підвалами, а також теплом від транзитних стояків.

«Відмовитися від опалення у під’їзді не можна, бо цього вимагають санітарні норми. Нині люди, які користуються централізованим опаленням, оплачують послуги теплопостачання повністю, а власники квартир з індивідуальним опаленням – тільки за обігрів своєї квартири. Тому в цьому є певна несправедливість. Відповідно до останніх законодавчих вимог, оплачувати за місця загального користування повинні всі мешканці. І ця норма буде в Тернополі реалізовуватися», – повідомив головний інженер КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Віталій Грубенюк.

Окрім цього, тернопільські багатоповерхівки продовжують облаштовувати індивідуальними тепловими пунктами. За словами комунальників, завдяки цьому обладнанню вдається економити енергію на 30 – 50%.

Софія Романська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #квартплата, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опалення, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: