У Чорткові учасникам АТО та людям з інвалідністю роздали перші 10 безкоштовних індивідуальних сміттєвих баків

06.04.2019 17:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

У Чорткові учасникам АТО та людям з інвалідністю 1-ої групи роздали перші 10 безкоштовних індивідуальних сміттєвих баків. Так у місті впроваджують пілотний проект щодо переходу на індивідуальні контейнери для збору сміття у приватному секторі. Безкоштовні індивідуальні сміттєві баки передають людям пільгових категорій населення. Про це повідомляють у групі Чортківської міської ради у Facebook:

«У Чорткові пільгові категорії населення отримали перші безкоштовні індивідуальні сміттєві баки

Впровадження пілотного проекту щодо переходу на індивідуальні контейнери для збору сміття у приватному секторі поруч з «Околицею» триває. Сьогодні десять перших баків безкоштовно отримали учасники бойових дій на Сході України та інваліди 1-ої групи.

Нагадаємо, згідно з рішенням виконкому безкоштовно контейнери для сміття отримають вищезгадані категорії, а також ті, хто не має фінансової спроможності придбати бак за власні кошти. Перелік цих осіб встановлюватиме спеціально утворена розпорядженням міського голови комісія. Аби претендувати на отримання безкоштовного контейнера, слід звернутись із відповідною заявою до міської ради.

Сміттєвози забиратимуть тверді побутові відходи з баків в залежності від їх накопичення. Відповідно люди платитимуть лише за той об’єм сміття, котрий вони продукують. Для прикладу, якщо 120 літрів сміття забиратимуть раз у тиждень, то ціна за таку послугу становитиме 69,30 грн в місяць. Якщо ж ви забажаєте сортувати відходи, котрі йдуть на вторинну переробку, а це папір, скло – то просто покладіть їх в окремий пакет поруч із баком, їх безкоштовно заберуть у день вивезення.

Як повідомлялось раніше, у рамках Програми «Поводження з ТВП на території м. Чорткова на 2018-2020 рр.» міська рада через систему державних закупівель «ProZorro» закупила 100 сміттєвих контейнерів за 63 495 грн для пільгових категорій населення», - пишуть працівники Чортківської міської ради.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі