Польська Автокефальна Православна Церква підтримала ПЦУ

Опубліковано:
5 Квітня, 2019

Польська Автокефальна Православна Церква принципово підтримує українську автокефалію.

Про це йдеться у офіційному комунікаті канцелярії Собору єпископів, передає Depo.ua із посиланням на Cerkvarium.

“Від імені Собору єпископів ПАПЦ, у відповідь на листи у справі автокефалії Церкви Православної в Україні однозначно інформуємо, що Польська Автокефальна Православна Церква була і є за визнання повної самостійності – автокефалії Церкви Православної в Україні” – йдеться у повідомленні. Про це також говорив очільник церкви на Всеправославному Соборі на Криті. Виділенння цієї частини тексту комунікату напівжирним шрифтом вказує на те, що ця позиція ПАПЦ є принциповою.

У канцелярії також додають, що надання автокефалії повинно відбуватися відповідно до догматично-каноничних норм по відношенню до цілої Церкви, а не групи розкольників. Ті, хто відступив від Церкви, були позбавлені священицьких свячень – не можуть представляти здоровий церковний організм. Ця канонічна дія порушує євхаристійну і міжправославну єдність.

Зазначається, що Польська Православна Церква співпрацює з іншими Помісними Церквами задля врегулювання церковного питання в Україні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #польща, #ПЦУ, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: