«Оберемок» пісень Володимира Івасюка подарували тернопільські студенти

28.03.2019 10:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

Мистецький вечір-портрет "Володимир Івасюк – митець, який надто любив Україну", приурочений  70-річчю з дня народження українського композитора і поета, відбувся у Тернопільській центральній міській бібліотеці для дітей.

Фоторепортаж "Володимир Івасюк у світлинах" члена Національної спілки журналістів України Романа Островського, став справжнім новиннєвим відкриттям для багатьох присутніх.  Літературно-мистецьку композицію "У полоні пісень Володимира Івасюка" підготували талановиті студенти ТНПУ, факультету мистецтв під керівництвом викладачів кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва доцентів Л.Д. Ороновської, Я.В. Топорівської, Н.В. Палій. У виконанні студентів згаданого закладу вищої освіти прозвучала низка популярних пісень «Балада про дві скрипки» (дует Мар’яна Дацишин, Діана Бернат ), пісня «Море» (тріо Дарина Познанська – вокал, Олеся Чикинда-гітара та Аліна Сосновська-бандура), пісня «Я піду в далекі гори» (Іван Водвуд), незабутня «Червона рута» – її співали всі присутні. На думку бібліотекаря Надії Качуровської, Володимир Івасюк належить до людей, яких можна назвати перлинами української духовності. Автор понад 100 пісень і романсів, частина з яких стала шлягерами української естради. З нагоди ювілею поета і композитора бібліотекарі підготували книжково-ілюстративну виставку "Володимир Івасюк. Життя – як пісня", де представлені книги, у яких зібрані спогади рідних, друзів, вчителів,  наукові дослідження. Гостями бібліотеки вперше були студенти кооперативного торговельно-економічного коледжу. А також тернопільська поетеса Марта Чопик.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі