Сергій Надал: «Турбота» – це не разова акція, а комплексна програма соціального захисту малозабезпечених осіб та ветеранів Тернополя

27.03.2019 08:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Соціально незахищені мешканці Тернопільської міської об’єднаної громади отримали по 1200 гривень відповідно до ухваленої на сесії міської ради програми «Турбота» на 2019-2021 роки та соціальних ініціатив Президента, на реалізацію якої на цей рік виділено близько 30 млн грн з бюджету міста. Як пояснили у мерії Тернополя, ця програми не має жодної стосунку до виборів та політичних партій. 

Відповідно до програми «Турбота» соціальну допомогу у розмірі 1200 гривень отримали майже 14 тисяч тернополян. Серед них 10475 пенсіонерів, які отримують пенсію в розмірі, що не перевищує 1497 гривень. Також доплату призначено 3466 громадянам, які отримують соціальну допомогу: це особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю; діти, над якими встановлено опіку чи піклування; багатодітні сім’ї, які отримують державну соціальну допомогу; малозабезпечені сім’ї; особи, які проживають разом із особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу.

Як зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал, муніципальна програма «Турбота» – це не разова акція, а комплексна програма соціального захисту малозабезпечених осіб та ветеранів, яка вже декілька років діє у нашому місті.

«Програма «Турбота» діє вже декілька років. Завдяки їй соціальну допомогу отримують не лише тернополяни соціально незахищених категорій, а й українські військові та ветерани АТО-ОСС. Ця ж програма  досволяє мати пільги на житлово-комунальні послуги ветеранам УПА, реабілітованим, ветеранам АТО та Афганської війни. Це постійно діюча програма, яку мерія продовжила на наступні роки. Її дія не має жодного відношення до виборів, до партій чи будь-яких політичних штабів», – чітко пояснив Сергій Надал.

Наразі Тернопільська міська територіальна громада нараховує понад 62 тис громадян, які отримують різні види соціальних виплат, пенсій та компенсацій. Поряд із цим виникають додаткові потреби вжиття заходів соціальної підтримки та надання допомог для цілого ряду груп населення.

Метою програми «Турбота» є соціальна підтримка жителів Тернопільської громади для забезпечення їм гідного існування, вирішення матеріальних та соціально-побутових проблем, здійснення конкретних заходів, спрямованих на надання адресної підтримки незаможним верствам населення, надання соціально-правової, трудової та медичної реабілітації особам з обмеженими фізичними можливостями, залучення до співробітництва громадські об’єднання, поліпшення становища людей з різними вадами тощо.

Виконання програми дає змогу забезпечити соціальний захист громадян, які потребують допомоги та соціальної підтримки, вирішити найбільш гострі та болючі їхні проблеми.

Більш детальнішу інформацію про міську програму «Турбота» можна дізнатися в управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради за адресою: вул. Лисенка, 8.

Нагадаємо, нещодавно діти-сироти у Тернополі безкоштовно отримали квартири в новобудові. Більше 2 млн грн виділили на соціальне житло для дітей-сиріт з Тернополя. 

Віра Сотник

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі