Апостол про держдопомогу фермерам

26.03.2019 15:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Радник першого віце-прем'єр-міністра з аграрних питань Михайло Апостол взяв участь у зустрічі з представниками фермерських асоціацій. Думками з приводу того, як держава підтримує фермерів, він поділився у соцмережі.

«Обіцяти - це не означає одружуватися», - так поступили в минулому році з фермерами. Просто декілька цифр. Обіцяли, піарилися, гарантували, голосували..., що нададуть один мільярд гривень на допомогу українському фермерству (сьогодні фермери обробляють близько 4,5 мільйонів га). Дали 210 мільйонів, або по 47 гривень на гектар.

Скажу тільки про одну, вважаю, найбільш важливу цифру: на компенсацію відсотків по кредитах обіцяли 500 мільйонів. Фермери отримали 18 мільйонів. Аналогічна ситуація із іншою сумою допомоги.

В цьому році обіцяють менше - 800 мільйонів. Значить, фермери отримають ще менше.

Тільки що закінчилася зустріч із представниками фермерських асоціацій і фермерів зокрема. Вони ж розумні і прекрасно усвідомлюють, що ніхто і не збирався всієї суми виділяти і надати їм. Через це і прописали такі умови, що отримати ці кошти простому фермеру нереально.

Навіть не дивує їх те, що жоден із нардепів не заступився за фермерів, щоб спростити ці умови. А для чого?»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі