Фонд соціального страхування щомісяця виплачує українцям 2 млрд грн

26.03.2019 12:43   Джерело: Прес-служба ВД ФССУ
Опубліковано : Зоряна Замкова

Під час всеукраїнської наради в.о. директора виконавчої дирекції ФССУ Сергій Нестеров зазначив, що Фонд соціального страхування України є однією з найбільш важливих соціальних інституцій країни та щомісяця виплачує українцям 2 млрд гривень страхових виплат.

Це допомога по тимчасовій втраті працездатності, допомога по вагітності та пологах, виплати потерпілим на виробництві та інші допомоги, які Фонд гарантує всім працюючим у разі настання страхового випадку.

У 2018 році Фонд провів три етапи перерахунків щомісячних страхових виплат потерпілим. За підсумками першого етапу осучаснення з 01.01.2018 сума виплат збільшилась для майже 170 тисяч осіб, а з 01.03.2018 розмір страхових виплат було збільшено на 20 % для всіх потерпілих на виробництві. Під час третього етапу перерахунків виплати було підвищено для 4,2 тис. потерпілих із низьким розміром заробітної плати перед настанням страхового випадку, середній розмір щомісячних виплат у них збільшився на 49,5 відсотка. Внаслідок усіх перерахунків, проведених Фондом, середній розмір щомісячних страхових виплат потерпілим збільшився на 892,3 грн, шахтарям та членам їх сімей виплати в середньому зросли на 1070,4 гривень.

За словами С. Нестерова, з початку роботи Фонду соціального страхування України вдалося впровадити принципові кроки по реформуванню роботи організації, втілити нові підходи до взаємодії зі страхувальниками та суттєво спростити механізм надання страхових виплат, забезпечити повне охоплення медичними і соціальними послугами.

Водночас, як зазначив Сергій Нестеров, існує нагальна потреба в покращенні взаємодії між органами Фонду, напрацюванні ефективних методів комунікації. Необхідно спрямувати всі зусилля на ефективне, цільове використання коштів Фонду, посилення контролю за обґрунтованістю видачі (продовження) листків непрацездатності та правомірністю надання матеріального забезпечення застрахованим особам.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Прес-служба ВД ФССУ  

Коментарі