Скільки податків насправді платять українці за те, що вважають безкоштовним

26.03.2019 11:43   Джерело: Правий берег
Опубліковано : Новини Тернопілля

Українці зовсім не знають, скільки зароблених власними руками чи мізками грошей віддають державі у вигляді податків, бо система дійсно складна.

Дмитро Дубас, колишній доброволець, який тепер працює продюсером для іноземних каналів, розказав 24 Каналу, скільки він заробляє.

Зарплата у Дмитра немаленька – в середньому на руки він отримує 35 тисяч в місяць, так би мовити, чистими.

У підсумку, щомісяця Дмитро своєю роботою “заробляє” для держави 18 тисяч п’ятдесят три гривні.

податки гроші
Податки, які платить Дмитро

Українці, окрім прямих податків, щодня сплачують до бюджету ще й непрямі.

20% податку на додану вартість з кожного купленого товару чи послуги, а ще мито та акцизи з кожної пачки цигарок, пляшки алкоголю чи літра пального. Усі ці податки є ще одним джерелом наповнення бюджету.

40 % податкових надходжень формуються за рахунок саме цих надходжень. Податків на споживання – тобто не прямих податків, які ми скупчуємо в магазинах,
– зазначив економічний експерт Василь Поворозник.

Разом усі податки, які віддають державі громадяни складають 70% річного бюджету країни.

Порахувати, скільки ви сплачуєте можна за допомогою податкового калькулятора, який називається “Ціна держави”.

податки ціна держави
Калькулятор для податків

За даними пенсійного фонду середня зарплата в Україні у 2018 році становила 7800 гривень. І навіть з такою зарплатою середньостатистичний українець щорічно сплачує до бюджету 70 тисяч гривень.

Середньостатистична українська родина, де двоє працюють, віддає українській державі податками 4 тисяч доларів. Це те, що ми усі разом інвестуємо в наявність якісних державних послуг,
– наголосив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

А за 5 років 20 тисяч доларів середня українська родина інвестує і в нову владу. Ці гроші підуть на армію, освіту, медицину, поліцію, суди та інші державні інститути. Які за наші гроші будуть надавати нам послуги, які ми звикли вважати безкоштовними.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Правий берег  

Коментарі