Першим доктором наук на Чортківщині стала жінка

Опубліковано:
24 Березня, 2019

Досі Чортківщина мала за гордість в царині наукового докторату лише представників сильної статі і лише – з найвищим вченим ступенем богослов`я. А тут – радісна звістка: жінка! Про це інформує Чортків.City.

Буквально днями Міністерство освіти і науки України затвердило рішення спеціалізованих вчених рад про присудження наукового ступеня доктора наук з галузей науки та за науковими спеціальностями чотирьом здобувачам з Тернопільщини. Серед них – директор Чортківського коледжу економіки та підприємництва Тернопільського національного економічного університету Тетяна Жовковська. Спеціальність – «Економіка та управління підприємствами Тернопільського національного економічного університету».

Новоспеченому доктору наук від роду піввіку. Народилася в с. Колиндяни, закінчила тамтешню загальноосвітню школу. Відтак – Тернопільський фінансово-економічний інститут за спеціальністю «бухгалтерський облік і аналіз господарської діяльності». У 2007 році навчалася у Центрі довузівської післядипломної та магістерської підготовки ТНЕУ за спеціальністю «правознавство». Науковий ступінь кандидата наук здобула у Національному університеті харчових технологій.

Із 1996 року працює в Чортківському інституті підприємництва і бізнесу, від 2012-го – директор ЧКЕП ТНЕУ.

У 2018 році нагороджена Почесною Грамотою Верховної Ради України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Жовковська, #звання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: