На Тернопільщині – черговий спалах кору

24.03.2019 17:13   Джерело: За Збручем
Опубліковано : Новини Тернопілля

Черговий спалах кору трапився у селищі Дружба Теребовлянського району. У місцевій загальноосвітній школі це захворювання підхопило четверо учнів і один вчитель. Наразі хворі перебувають на стаціонарному лікуванні у медичному закладі, - пише За Збручем.

Нині на Тернопільщині залишається діючими 18 спалахів кору, – повідомила начальник відділу обласного лабораторного центру Марія Павельєва. За її словами, ситуація з кором залишається неблагополучною. Кількість хворих постійно збільшується: від початку року це захворювання підхопило понад дві тисячі краян. «Хворіють на кір і діти, і дорослі. Дорослі переносять це захворювання важче. Відтак рекомендуємо переглянути свій календар щеплень, при необхідності пройти ревакцинацію. Оскільки ситуація з кором на Тернопільщині залишається нестабільною. Постійно спостерігається тенденція щодо збільшення кількості хворих. Найбільше випадків захворювання – у Тернополі, хоча виявляємо хворих майже в усіх районах області».

Епідеміологи стверджують: хворіють на кір українці, які не вакциновані, або ж щеплювалися неякісними вакцинами. Лікарі радять не уникати вакцинації, а перед проходженням цієї процедури консультуватися із сімейним лікарем. До слова, аптечні заклади вакциною забезпечені.

Софія Романська


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: За Збручем  

Коментарі