Керівників 27 підприємств на Тернопільщині вже викликали «на килим»

Опубліковано:
24 Березня, 2019

Спільно протидіяти зарплатній заборгованості вирішили на Тернопільщині. Наразі перевіряючі обмежуються викликом керівників «на килим» і роз’яснювальною роботою, – пише Терен.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Із початку цього року працівники територіальних органів ДФС України в області на спільних зі співробітниками органів місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 3-х підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати, податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ), – кажуть у податковій. – Відтак ці суб’єкти господарювання сплатили 2,3 тис. грн заборгованого єдиного внеску.

Крім того, фахівці фіскальної служби провели роз’яснювальну роботу із керівниками 27 підприємств. Результатом такої роботи є те, що на 26 підприємствах погасили заборговану зарплату на суму 732,9 тис. грн, сплативши 474 тис. грн ПДФО та 169,6 тис. грн ЄСВ.

– Працівники фіскальної служби області спільно зі співробітниками органів місцевої влади контролюють також додержання платниками податків чинного законодавства про оплату праці, – додають у податковій. – Із початку 2019-го на засіданнях комісій заслухали керівників 62 підприємств і організацій, де зарплату виплачували у мінімальному чи навіть нижчому розмірі. Після цього на 58-ми підприємствах підвищили рівень виплати зарплати. Відтак до бюджету надійшло 305,4 тис. грн ПДФО та 371,6 тис. грн ЄСВ.

До того ж, провели роз’яснювальну роботу із керівниками 185 підприємств і організацій області щодо підвищення рівня оплати праці. Отож, на 176-ти із них – підвищили платню працівникам.

– Як наслідок, до бюджету надійшло 713,5 тис. грн ПДФО та 888,3 тис. грн ЄСВ, – звітують фіскали.

До речі, відомості щодо суб’єктів господарювання, які виплачували зарплату працівникам нижче мінімальної, передали в Управління Держпраці у Тернопільській області, Департамент соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації, Головне управління Пенсійного фонду України у Тернопільській області і головам об’єднаних територіальних громад, сільських, селищних і міських рад краю.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #звіт, #керівник, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підприємство, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: