«Опілля» допомагає виховувати майбутніх тернопільських учених

23.03.2019 22:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Квітковська

6-7 квітня у Києві відбудеться Всеукраїнський фестиваль науки та робототехніки «ROBOfirst — більше ніж роботи!», співорганізатором якого є компанія LEGO. Масштабна подія у сфері освіти, науки і техніки збере талановитих, творчих, ерудованих дітей віком від 9 до 16 років, які продемонструють свої вміння у сфері конструювання, робототехніки, програмування та інженерії.

Тернопільщину представлятимуть кращі 7 учнів комунального закладу Тернопільської міської ради «Станція юних техніків», які пройшли відбіркові етапи. Зокрема, це учасники гуртків «Робознавці», які перемогли у відбірковому конкурсі у Львові і «Robokids».

За словами керівника гуртка «Робознавці», тренера Андрія Чубатого, хоч гравці і змагаються між собою, вони повинні дотримуватись певних цінностей, які полягають у підтримці та взаємодопомозі, вмінні працювати у команді. Вони працюють не як конкуренти, адже усі учасники мають спільну мету – без перебільшення, намагаються вирішити глобальні проблеми людства. Досягнення команди мають продемонструвати у трьох напрямках. Діти продемонструють своїх роботів, LEGO-моделі та інноваційні ідеї-стартапи на тему «Вперед на орбіту!».

null

- Участь у таких фестивалях дуже важлива для наших дітей. Адже вони вчаться взаємодіяти в команді, розвиваються, як соціальні особистості, вчаться конструювати і програмувати, пропонувати власні креативні ідеї. Крім цього, це є своєрідний виклик для дітей. Вони вчаться думати... І, можливо, в майбутньому якась частина цих дітей стане вченими чи науковцями, - розповідає тренер.

Проте, участь у фестивалі є надто затратною для батьків учнів «Станції юних техніків». Адже крім стартового внеску одного учасника «ROBOfirst — більше ніж роботи!» потрібно оплатити дорогу та проживання.

Тернопільський виробник «Опілля» допоміг обдарованим дітям.

null

- Не всі батьки можуть собі таке дозволити, тому ми змушені були шукати спонсорів. Дякуючи корпорації «Опілля», який радо відгукнувся на наше прохання і виділив нам кошти, ми можемо брати участь у конкурсі, - каже Андрій Чубатий.

Анастасія Квітковська


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі