У Тернопільській бібліотеці-філії для дорослих №8, четвер 21 березня виявився особливим днем. Тут відкрилася персональна виставка сонячних картин учениці ЗОШ №4 Лідії Олійник. Це реалізація проекту “Можливості обмежені, здібності безмежні” (спільна праця двох бібліотек – №8 для дорослих і №4 для дітей “Центр Коронації Слова”), ГО “Центр сприяння дітям із синдромом Дауна”.

Привітати Ліду із важливою подією прийшли друзі, знайомі, студенти Галицького коледжу. Ну, і, звісно, заступник міського голови Леонід Бицюра, директор міської Централізованої бібліотечної системи Світлана Козелко, директор бібліотеки №8 Ганна Заставецька, мама  юної художниці Наталя Богданівна Олійник, керівник згаданої громадської організації Ольга Гордієнко. Справа у тім, що (цитую важливу думку із Проекту) “серед користувачів бібліотек-філій №4 для дітей та №8 для дорослих (вул. Б. Лепкого, 6) є особи з обмеженими можливостями (поблизу бібліотек знаходиться ТОНРЦ (ДЦП), НВК №28 (школа з інклюзивною формою навчання), ГО інвалідів “Сильні духом”, тому нашим завданням є створення у бібліотеках доброзичливого і комфортного середовища для фізично обмежених людей, формування толерантного, дбайливого ставлення до них з боку населення”. Сьогодні на базі бібліотек проводиться чимало цікавих і необхідних майстер-класів. Ліда Гордієнко почувалась щасливою. Окрім малювання вона вивчає англійську мову, спробувала свої сили у театрі. Побачивши її малюнки, один із студентів вигукнув:”Вау! Вона малює краще, аніж дехто з наших хлопців!”.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олійник, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: