Наливайченко підтримав право українців на збройний самозахист

Кандидат у президенти Валентин Наливайченко та голова наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін підписали Меморандум на підтримку ухвалення закону про зброю.

22.03.2019 09:23   Джерело: Місто
Опубліковано : Новини Тернопілля

Ініціатива підписання Меморандуму належала Українській асоціації власників зброї і Руху власників зброї “Твій голос вплине”.

“Ваш голос вплинув. Сьогодні важливий день, ви отримали підтримку кандидата в президенти на святе право українців на самооборону”, – сказав Наливайченко після підписання Меморандуму.

Він переконаний: давно настав час ухвалити Закон “Про зброю”, яким громадянам України буде надано право на збройний захист, в тому числі за допомогою короткоствольної нарізної вогнепальної зброї.

“Закон, який визначатиме чіткі, але жорсткі правила та умови отримання, володіння та розпорядження захисною зброєю”, – сказав політик.

Наливайченко наголосив, що добровольці, захисники країни уже давно вибороли собі це право: “У 2014 році, ще на початку війни, ви – захисники і захисниці – від мене отримували нагородну зброю за досягнення у боях. Але настав час, щоб закон надав вам право володіти зброєю, щоб захищати себе і свої сім’ї. Настав час в країні визнати таку справедливість для кожного громадянина”.

Кандидат у президенти також висловився за створення Добровольчої Армії, яка у мирний час може виконувати функції рятувальної служби та муніципальної міліції.

У свою чергу голова наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін наголосив, що мова не йде про вільний обіг зброї.

“Кажу вам відповідально, ми проти вільного обігу. Ми – за законом врегульований обіг зброї серед цивільного населення і право нею захищатися”, – сказав він.

Учайкін також зауважив, що Україна чи не єдина країна в Європі, яка не має власного зброярського законодавства.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Місто  

Коментарі