В квітні на Україні буде спекотно

22.03.2019 08:23   Джерело: Чортків.ОНлайн
Опубліковано : Новини Тернопілля

Як дізналися журналісти Чортків.ОНлайн, погодні умови на Тернопільщині зумовлюють холодні атмосферні фронти. Їхня активність передбачена циклоном, центр якого над Прибалтикою, – кажуть метеорологи. Відтак упродовж тижня в регіоні спостерігатиметься похмура прохолодна погода. Тепла і сонця радять чекати не раніше вихідних.

Упродовж доби на Тернопільщині обійдеться без опадів. Температурні показники вдень підвищуватимуться до десяти градусів вище нуля, вночі можливі незначні заморозки – розповідає метеоролог Оксана Озимків. «20 березня в області можливе підвищення атмосферного тиску. Опадів не очікується. Вітер північно-західний, слабкий. Температура повітря: вночі від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла. Вдень температурні показники коливатимуться від 5 до 10 градусів вище нуля».

За попередніми прогнозами метеорологів, 21 березня на Тернопільщині вдень дещо потеплішає. Стовпчики термометрів сягатимуть тринадцяти градусів вище нуля. Проте ймовірний сильний вітер північно-західного напрямку. Ближче до вихідних передбачають підвищення температурних показників.

 
І лише після 10 квітня слід чекати справжнього літнього тепла
 
Початок другого місяця весни прийде з прохолодною погодою, температура повітря знизиться на кілька градусів у порівнянні з березнем.

Про це розповіла співробітник кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, – пище “Акценти”.

За її словами, з кінця березня – початку квітня слід чекати навіть заморозків уночі.

Але вже після 10 квітня слід чекати справжнього літнього тепла, температура повітря перевищить норму та подекуди сягне до +28°. Це за умови сонячних днів. Через хмарність температура може опускатись до +22 градусів пише Знай юа.

Варто відзначити, що загалом, по всій Україні у квітні середня місячна температура буде вищою на 2 градуси. В залежності від регіону температура буде від +9° до + 11°за Цельсієм.

За прогнозами метеорологів, на початку травня також буде висока температура, а після 20 травня можливе похолодання з рясними дощами, шквальними вітрами також можливий град.

Початок літа буде не спекотним, також ймовірно дощитиме.

У травні середньомісячна температура повітря буде вище на 2-3 градуси і становитиме від +15-17° на заході і до +17-18° на решті території країни.

А кількість опадів буде поступово зменшуватися і в цілому в квітні їх буде не багато, а особливо з другої половини місяця. З середини травня норма опадів стабілізується і збережеться до середини червня на рівні 1-2 міліметра в день.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Чортків.ОНлайн  

Коментарі