В Луцьку розкажуть про відомих архітекторів, театралів та художників

Опубліковано:
21 Березня, 2019

21 березня 2019 року о 18.00 в Луцькій книгарні «Є» відбудеться друга лекція в рамках проекту «(Не)відомі волиняни». Вона буде носити назву «(Не)відомі волиняни: архітектори, театрали, художники та співаки».

Лекцію будуть читати Олександр Котис – дослідник історії Луцька, редактор видання «Хроніки Любарта», автор проекту «Луцький модернізм» та

Тетяна Яцечко-Блаженко – дослідник історії Волині, викладач СНУ імені Лесі Українки, співавтор проекту про волинську генеалогію «Lodomeria».

Ідея проекту «(Не)відомі волиняни» з’явилась в 2016 році й була реалізована у форматі рубрики на сторінках Інтернет видання «Хроніки Любарта». За час існування рубрики,  авторами публікацій стали Олександр Котис, Тетяна Яцечко-Блаженко та Артур Альошин.

Сьогодні в доробку близько сотні біографій волинян, які досягли успіху в тій чи іншій сфері своєї діяльності. Географічно проект охоплює території Великої Волині. Героями публікацій стали вихідці з Волині, її мешканці та відомі люди із волинським корінням.  

У результаті проекту планується поява нових цікавих туристичних маршрутів по Луцьку та Волині, які б могли більше популяризувати регіон, а також друкованих видань.

25 січня 2019 року вже відбулась перша лекція в рамках проекту, вона носила назву «(Не)відомі волиняни: від німого кіно до «Оскарів».

Під час другої лекції «(Не)відомі волиняни: архітектори, театрали, художники та співаки» слухачі дізнаються нові імена, пов’язані з Волинню. Тематика заходу цього разу дозволить розповісти про архітекторів, театралів, художників та співаків.

Організатори вважають, що на Волині є багато особистостей про які варто знати. Вони мають надію, що лекцію відвідають школярі та студенти, адже сучасна молодь повинна знати про видатних особистостей свого краю. Повага до минулого, знання про земляків – все це виховує і мотивує ставати кращим та добиватись поставлених цілей. Вхід на захід вільний.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Блаженко, #лекція, #луцьк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: