Тернополянка вдома відзняла відео життя мікроорганізмів - інфузорій

20.03.2019 07:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Вночі Тетяна Свинарик-Іващенко фотографує зорі та спостерігає за небом. Для цього купили у дружню родину телескоп.Час від часу оптичний прилад виїзджає разом з господинею за місто. Для отримання світлини планети чи Місяця Тетяно фотографує дуже багато знимків і потім монтує світлину у спеціальній програмі. 

null

Нещодавно показала своїм друзям, що окрім макросвітом Космосу захопилась і мікросвітом. На відео - однокліттині інфузорії.  

Тетяна Свинари-Іващенко: "Вода, в якій стояли квіти, - це маленький світ. Життя там просто кипить. Рухаються ці живчики у режимі реального часу, жодних прискорень під час монтажу відео. Майже "космічні" швидкості таких мацюпунь. Це вражає. Відзнято через мікроскоп Delta Optical BioLight 200 фотоапаратом Canon EOS 650 D на штативі, який я присунула майже впритул до окуляра, оскільки спецадаптерів поки що не маю."

Таке відео порадив спробувати зробити фотограф Олександр Гриців, автор вже іменитого фото віадуку у с. Плебанівка, яка стала основою для марки і отримала титул найкращої марки Європи. 

Тетяна Свинари-Іващенко: "Олександр Гриців мені порадив не виливати одразу воду, в якій були квіти. І хоча я полювала на гідру, але інфузоріі теж цікаві. Вони наче люди в мегаполісі: одні - втомлені життям і нікуди не поспішають, а інші - у постійному русі. Цікаві асоціаціі спадають на думку, коли розглядаєш, яка там у них суєта суєт".

Тетяна захоплюється Всесвітом і є модератором сторінки групи "АстроТернопіль". Планує організувати регулярні спостереження з Тернополя за космічними об'єктами за допомогою телескопу просто з тротуару ("тротуарки") у районі БАМу. Разом з Оксаною Чмиленко провела майстер клас та зробила макети планет Сонячної системи, які зараз можна побачити у Центрі науки Тернополя.

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі