У тернопільської «Просвіти» нова очільниця

Опубліковано:
19 Березня, 2019

19 березня день народження Володимира Лучаківського першого українця бургомістра Тернополя. У 1876 році він очолив у Тернополі повітову філію товариства “Просвіта”. Саме цей день традиційно просвітяни Тернополя обирають для звітів і прийняття важливих рішень. У 181 річницю від народження Лучаківського у Тернопільській міській громадській організації “Просвіта” відбулись важливі події –  відбулась звітно-виборча конференція Тернопільського міського осередку Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Т.Г. Шевченка.

Дарія Чубата стала почесною головою організації, а свої повноваження передала молодій, активній журналістці Наталі Турчин. Понад 20 років пані Дарія провела на своїй посаді. За цей час організація залучила до своєї просвітницької діяльності багато нових членів, її осередки є в освітніх, медичних, мистецьких закладах міста. До її лав належать цілі покоління тернополян, які творили і продовжують творити історію міста. «Просвіта» це спосіб життя і спосіб мислення, переконана Наталя Турчин, це скарбниця знань, кузня нації, осередок духовного розвитку. У планах новобраної очільниці – модернізація та активізація роботи осередку, залучення молоді, створення освітньої платформи для всіх, хто прагне розвиватись й навчатись чомусь новому, популяризація усього українського, просвітницька діяльність у сфері екології, охорони здоров`я, освіти, мистецтва тощо.

Олена Мудра

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #просвіта, #тернопіль, #тернопільські новини, #чубата
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: