Стартував «Тернослов -2019»: нагородження фіналістів

19.03.2019 11:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

У світлиці центральної міської бібліотеки (вул. Руська) відбулась презентація збірки творів фіналістів літературно-мистецького конкурсу "Тернослов - 2018" під романтичною назвою "Перлини Тернослову". Організатори конкурсу Тернопільська міська рада, Управління культури та мистецтв ТМР, управління освіти і науки Тернопільської міської ради, Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу (ТКМЦ НОІМ), Тернопільська міська централізована бібліотечна система (ЦБС), креативна студія «ІРИска» письменниці Ірини Мацко (ідея конкурсу),  творчо-мистецька група «Євген Удін і Компанія». 

Діти змагались у двох вікових категоріях: від 5-ти до 10-ти та від 11-ти до 17-ти років у п'яти номанаціях: проза, поезія, сценарій ідея та живопис, рисунок або  комікс. Участь у конкурсі взяли 57 учасників (86 робіт). За результатами оцінювання журі визначило 23 фіналісти: Андрій Белей, Юлія Жаровська, Софія Чорпіта, Софія Курчак, Софія Ткачук, Маргарита Швалюк, Яна Тхорик, Дарина Липка, Уляна Стасишин, Оля Ковальчук, Катерина Бучковська, Соломія Сонічева, Ірина Бейгер, Любомир Лесонін, Оксана Атаманчук, Ярослав Дідик, учні 4-А початкового класу Тернопільської класичної гімназії (вчитель М.М. Лайбіда), Марія Безпалько, Катерина Маргула, Анастасія Мацко, Владислав Дзюрбан, Михайло Вавринчук. 

Літературно-мистецький конкурс відбувся за підтримки та сприяння заступника міського голови Тернополя, голови правління благодійного фонду "Єднання поколінь" Леоніда Бицюри. До складу журі увійшли митці, громадські діячі, письменники Тернополя, Києва, Львова. Збірка надрукована завдяки підтримці Ярослава Гринчишина та видавництва "Підручники і посібники". Водночас стартував новий конкурс "Тернослов-2019". Цьогоріч додалась нова вікова категорія: 15-20 років.  З’явилась також тема літературних робіт: «Діалог поколінь» (Висвітлення суперечливих питань між поколіннями. Що діти хочуть пояснити, донести, чого навчити дорослих?) Конкурс має на меті: пошук талановитої та креативної учнівської та студентської молоді, дітей дошкільного віку; розвиток літературних, художньо-мистецьких здібностей дітей; підтримка молодих талановитих українських поетів прозаїків, драматургів, юних любителів мистецтва; популяризація творчості українських письменників, художників; виховання високоморальних, національно свідомих патріотів України, поваги  до  української мови, художнього слова, традицій свого народу; підвищення рівня мовної та мистецької освіти в Україні.

До слова. Треба було бачити радісний усміх ув очах дітей, коли вони ставили дарчі підписи – автографи на новеньких книгах, які незабаром «підуть» в бібліотеки міста. Кожний фіналіст отримав у дарунок «Перлини Тернослову».

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі