Нова Великогаївська сільська амбулаторія – взірець первинної медико-санітарної допомоги

Опубліковано:
17 Березня, 2019

Урочисте відкриття КНП “Великогаївська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини” відбулось у селі Великі Гаї відразу після недільного Богослужіння у двох місцевих церквах (Пресвятого Серця Ісусового та Різдва Пресвятої Богородиці).

На подію завітало чимало гостей, серед них представники місцевої, районної та обласної влади, медична спільнота, духовенство. Окрасою святкового дійства стали виступи народного  аматорського хору “Великі Гаї” під орудою Івана Виспінського (концертмейстер – Василь Коваль) та жіночого ансамблю “Білоскірчанка”.

Нова сучасна будівля вражає: із 139 кв. метрів вона збільшилась до 635-ти. Тут працюють вже 4 сімейних лікарі, які обслуговуватимуть жителів Великих Гаїв, Дичкова, Красівки, Застінок, Товстолуга та Кип’ячки. Реконструкція сучасної амбулаторії стала можливою завдяки співпраці обласної державної адміністрації, обласної ради та Великогаївської ОТГ. Фінансування відбувалося за кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.  Загальна кошторисна вартість об’єкта – понад 10 млн. 300 тис. грн., з них половина власні кошти громади. Відтепер у жителів згаданих сіл громади є можливість проходити обстеження та лікування на місці, це зручніше, аніж добиратися до районної лікарні.

Із вітальним словом виступили голова ОДА Степан Барна, голова обласної ради Віктор Овчарук, представники районної влади – Олександр Похилий та Андрій Галайко, депутати ВРУ Тарас Юрик та Роман Заставний, ініціатор створення амбулаторії голова Великогаївської ОТГ – Олег Кохман, директор проекту DOBRE – Бері Рід.

Отці громади благословили медпрацівників та освятили стіни новоствореної амбулаторії. Відбулося урочисте перерізання символічної стрічки. Відкриття амбулаторії  – це шанс жителям громади отримувати кваліфіковану профілактичну та медичну допомогу. Великогаївська сільська амбулаторія – взірець первинної медико-санітарної допомоги.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null
 
 
null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #амбулаторія, #громада, #медицина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: