На Тернопільщині почнуть працювати парамедики

Опубліковано:
17 Березня, 2019

Працівники екстреної медицини з шести регіонів проходять спеціальне навчання за програмою парамедика, повідомила на своїй сторінці у Facebook виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, – пише Файне місто.

Пілотний проект запускають у шести областях – Одеській, Вінницькій, Донецькій, Полтавській, Тернопільській і в міста Києві. Згодом проект МОЗ пошириться на всю країну.

“Працівники екстреної медицини з шести регіонів проходять спеціальне навчання за програмою парамедика. Згодом частина з них у ролі інструкторів буде навчати колег надавати допомогу за міжнародними стандартами. Майбутні парамедики сформують бригади екстреної медичної допомоги своїх регіонів”, – написала Супрун.

За її словами, минулого тижня перша група медиків закінчила чотиритижневе навчання й склала іспит. З 23 людей впоралися 17. Інструкторами з них стануть лише 7. “Навчання дуже складне. Значну частину практичних навичок – вчились робити вперше. Парамедик повинен вміти дуже багато, а кваліфікаційні вимоги до них вищі, ніж до фельдшерів. У його обов’язках – повний комплекс реанімаційних заходів на догоспітальному етапі, зокрема, зняття та інтерпретація кардіограми, виконання інтубації трахеї, проведення апаратної дефібриляції та декомпресії плевральної порожнини”, – додає Уляна Супрун.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #медицина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парамедик, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: