Медики Тернопільщини висловили підтримку Президенту та реформам в Україні (Відео)

15.03.2019 19:28   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Під час круглого столу, що відбувся у п’ятницю, 15 березня, за участі представників медичної спільноти, підписали звернення до жителів Тернопільської області на підтримку реформ в Україні. Власне, поважні академіки, лікарі та науковці засвідчили свою підтримку змінам, які відбуваються в країні та основоположнику цих змін діючому Президентові України Петру Порошенку.  

 Як наголосив голова обласної організації Українського лікарського товариства, голова асоціації хірургів Тернопілля, професор Ігор Дзюбановський, свого часу, коли Україна мала шанс на зміни, на проведення реформ та інтеграцію до європейської спільноти, вона його втратила. Утім, починаючи з 2014 року, день за днем в Україні відбуваються позитивні зміни.

«За останні чотири роки медицина реанімувалася із повного занепаду. І сьогодні ми уже можемо говорити про якість надання медичних послуг, якість обстежень та лікування пацієнтів. Бо, починаючи від первинного рівня надання медичної допомоги, зміни відбуваються», – підкреслив пан професор.

Які це зміни? Оголошено про початок будівельних робіт у 14 амбулаторіях. Ще у 80-ти амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини проводять реконструкцію та капітальний ремонт. Медичні заклади отримують надсучасне обладнання, купують більше 130 автомобілів для сімейних лікарів. Відкрили сучасний кардіоцентр, де проводять надскладні операції на відкритому серці. В області діє програма «Доступні ліки». Модернізовуються лікувальні заклади, закуповлюється сучасне обладнання. Зростає заробітна плата у медиків.

«Тепер нам потрібно особливо зважати на те, щоб Україна не повернулася до того з чого ми починали у 2014-ому. Щоб не було як раніше два кроки вперед, один назад. Щоб було два кроки вперед. І останні п’ять років це відбувається. Ми прагнемо, щоб реформування медичної галузі в Україні тривало. Адже, на черзі – впровадженням безкоштовної діагностики, вдосконалення системи екстреної медичної допомоги, розгортання мережі сільської медицини, а відтак – реальне підвищення якості медичного обслуговування. З огляду на це, ми, медики Тернопільської області, висловлюємо підтримку діючому Президенту України Петру Порошенку та закликаємо весь український народ не вестися на порожні обіцянки, а надати підтримку тому, хто справою довів свою відданість Україні», – резюмував професор Ігор Дзюбановський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі