Тернопільських любителів дармового березового соку каратимуть гривнею

Опубліковано:
15 Березня, 2019

За самовільний збір березового соку передбачений штраф від 340 до 1360 гривень, – повідомляє державна екологічна інспекція, – пише За Збручем.

Заготовляти березовий сік можуть лише постійні користувачі лісових угідь, а також фізичні чи юридичні особи, які мають так званий «лісовий квиток».

Неконтрольований збір березового соку шкодить деревам, – зазначає начальник державної екологічної інспекції в Тернопільській області Едуард Ференц. Це може призвести до загибелі беріз.

«Люди не дивляться ні на вік дерева, ні на площі, де це можна робити. Як наслідок, в середині берези розпочинаються процеси гниття, грибкові захворювання й дерево втрачає свої якості, всихає. Право заготівлі березового соку мають постійні користувачі лісових угідь (державні та комунальні лісогосподарські підприємства), а також підприємці та фізичні особи, які отримують для цього спеціальний дозвіл – “лісовий квиток”. Такий документ дає право для добування соку у чітко відведених місцях та з дотриманням встановлених правил заготівлі. За недотримання цих вимог порушників чекатиме покарання згідно статті 70 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП)».

Відтак незаконна заготівля березового соку передбачає адміністративну відповідальність. Екологи проводитимуть на Тернопільщині рейдові перевірки щодо виявлення порушників серед добувачів березового соку.

Софія Романська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #береза, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сік, #тернопіль, #тернопільські новини, #штраф
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: