Маніпуляції «Батьківщини» призвели до припинення окружної виборчої комісії в Тернополі, – заява

14.03.2019 22:23   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

12 березня 2019 року Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу № 163 (м. Тернопіль). Рішення ЦВК є закономірною реакцією на спробу представників кандидата в Президенти України – Юлії Тимошенко узурпувати управління в дільничних виборчих комісіях шляхом тиску та маніпуляцій.

У той час, як Закон України “Про вибори Президента України” безальтернативно встановлює, що керівний склад дільничних комісій формується пропорційно згідно з визначеними квотами (квоти визначає система “Вибори”), значна частка керівних посад кількох кандидатів була незаконно перерозподілена на користь кандидата Тимошенко Ю.В. Після прийняття такої очевидно незаконної постанови, ОВК вже не змогла вносити зміни до неї з огляду на відображення інформації в системі “Вибори”.

Ці маніпуляції проводились в тому числі і від «технічних» кандидатів Юлії Тимошенко, які в окружній комісії були представлені людьми близькими до «Батьківщини». Так членом ОВК від кандидата М. Габора є М. Галяс (представник «Батьківщини» в ТВК 2015 році), членом ОВК від кандидата А. Новака є Анна Кирилюк (член ВО Батьківщина), членом ОВК від кандидата Ю.Кармазіна є Уляна Рикун (керівник «Редакції газети «Наша Батьківщина») та ін.

Іншим кричущим фактом стала повністю скоординована робота та синхронні голосування представника Юлії Тимошенко в окружній виборчій комісії із представниками колишніх одіозних регіоналів: Юрія Бойка та Олександра Вілкула, а також членом комісії від Олександра Соловйова, якого нещодавно в Почаївській Лаврі приймав екс-регіонал Валентин Хоптян.

Закликаємо представників команди Юлії Тимошенко припинити маніпуляції та порушення виборчого законодавства в роботі нового складу окружної виборчої комісії м. Тернополя.

Тернопільська обласна організація ПП «Блок Петра Порошенка Солідарність»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі