На Тернопільщині у ставі вимерла риба (Фото)

Опубліковано:
14 Березня, 2019

В одному зі ставків Гусятина вимерла риба. Сотні карасів сплило на поверхню води. Місцеві мешканці нині жахнулись від побаченого, – пише МедіаТОР.

Валерій Ярин щороку прорубує лід на водоймах. Так чоловік рятує рибу, аби не задихнулася взимку. Нині, прийшовши на місцевий став, оторопів. Каже біля берега повно дохлої риби.

– Я підійшов, а там все біло. Розрізав карася, а всередині чорно. Коли лід зійшов, жодної дохлої рибини не було. А зараз така ситуація на одному ставі.

Чоловік каже, риба не могла просто вимерти, у став зливають відходи з місцевого комунального підприємства. А потім це все тече у річку Збруч.

Колишній голова Гусятинської селищної ради Михайло Савчук розповідає, риба гине через очисні споруди, які не працюють.

– У 2016 році ми були включені в перелік фінансування на реконструкцію очисних споруд повністю. Однак документації не подали на фінансування. Згодом з бюджету Гусятинської селищної ради виділили 300 тисяч гривень. “Водоканал-сервіс” розробив проект для реконструкції очисних споруд на 200 тисяч. Про роботу прозвітували, але насправді змін не відбулося, стоки як текли неочищені, так і течуть. Сморід страшенний, риба гине.

Жителі Гусятина кажуть, такі випадки непоодинокі. Минулого року також гинула риба в ставі. Тоді Державна екологічна інспекція в Тернопільській області подавала до суду на Гусятинське підприємство «Водоканал-сервіс».Через суд стягнули 15 тисяч за збитки, завдані державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства.

На момент написання матеріалу коментар у “Водоканал-сервісі” не надали.

Деталі згодом.

Підготувала Наталя Борсук

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гусятин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #риба, #став, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: