Юлія Тимошенко виграла суд: Підвищення ціни на газ було незаконним та необгрунтованим

Опубліковано:
12 Березня, 2019

Чим ближче 31 березня, тим більше обіцянок у соціальній сфері ми чуємо від кандидатів у Президенти. Особливо гостро стоїть питання наведення ладу в сфері ціни на природній газ для населення, який є основою «космічних» тарифів на ЖКП.

Але постає просте і логічне питання, за рахунок чого вони збираються це зробити? Адже, мало декларувати якісь наміри, треба чітко розуміти-ЯК та З КИМ це робити? Потрібно мати рівень компетентності в цьому питанні, щоб врахувати абсолютно всі політичні,економічні та соціальні наслідки для країни, мати практичний досвід вирішення питань такого рівня та команду, яка зможе реалізувати цей план. Бо один у полі не воїн. Особливо, якщо це політичне поле сучасної України.

І поки Ви чуєте красиві обіцянки,Юлія Тимошенко та її команда уже виконують свої зобов’язання. І як наслідок, ми маєморішення Окружного адмінсуду м. Києва про незаконність підвищення цін на газ урядом у 2016 році. Це рішення стало базою для зниження тарифів вдвічі, про яке обіцяла партія «Батьківщина».

Більше двох років Тимошенко та її команда доводили,що ціна на газ є необґрунтованою, що ціна на газ для населення має бути значно нижчою. І ось, нарешті, те, що 2+2=4 визнав суд.

Які наслідки рішення суду?

Перше: влада ухвалила непрофесійне рішення, яке вдарило по кишені кожного українця.

Друге: за підрахунками представника Юлії Тимошенко у суді Олексія Кучеренка, за час, який діяла оскаржена постанова (2,5 роки), споживачі переплатили за газ зайвих 40-50 млрд грн. Тепер у споживачів виникають юридичні підстави – вимагати перерахунку за переплачене.

Третє: фахівці команди Тимошенко порахували, що економічно обґрунтованою ціною за газ є 3,55 грн за 1 кубометр газу, а не 8,55 грн, як встановлено сьогодні. Різниця між 3,55 та 8,55 думаю бачить кожен із нас.

null

Таким чином,Юлія Тимошенко та її команда, довели,що їхнє слово не розходиться з ділом.

Як наголосила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко під час зустрічі з виборцями: «суд наважився порушити команду Президента і ухвалив рішення, що Кабмін не мав права встановлювати таку ціну, що вона завищена і має бути знижена негайно». Тепер, за словами Юлії Володимирівни, у нас є база для того, щоб новий Президент України, одразу після президентських виборів, повернув старий порядок, коли український газ йшов українцям за вдвічі нижчою ціною.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що після зниження ціни на газ, вартість тарифів на тепло і гарячу воду також будуть знижені вдвічі.

У будь-якій європейській країні уряд після подібного рішення суду негайно перерахував би тарифи, які були визнані економічно необґрунтованими. Однак влада вже заявила, що буде опротестовувати це рішення.Більше того, чинна влада на чолі з Президентом планували в 2019 році підвищити тарифи ще на 43%!

Згуртувавшись в єдиний монолітний український «кулак», Ми можемо змінити все!

null

Василь Деревляний, перший заступник голови Тернопільської обласної ради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #газ, #тимошенко, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: