«Діамантовий передзвін» тернопільської письменниці увійшов до збірки літературного конкурсу «Коронація слова»

Опубліковано:
12 Березня, 2019

Міжнародний літературний конкурс “Коронація слова” кілька років тому збагатився новим літературним конкурсом  короткої прози “Як тебе не любити…” про сучасний Київ і киян, який відтоді відбувається за підтримки Департаменту суспільних комунікацій (Київська міська рада). Торік участь у конкурсі взяло 72 осіб. Твори на конкурс надсилали під псевдонімом. 

Члени журі на чолі з українською письменницею Мілою Іванцовою визначили тільки двох переможців. Другого і третього місць вирішили не присуджувати. Нещодавно у видавництві “Фенікс” друком вийшла збірка оповідань та історій, що сталися у Києві та надихнули авторів поділитися своїми враженнями з читачами. До книги увійшли твори дванадцяти авторів. Серед них “Діамантовий передзвін” тернопільської письменниці і журналістки Валентини Семеняк. Ось що написала у передмові до збірки Міла Іванцова: “Я мала честь очолювати журі конкурсу в 2018 році. І це був прекрасний досвід для мене і для всього журі – знайти в такій кількості зізнань дійсно цікаві й неповторні художні тексти. Особливо, якщо взяти до уваги те, що письменників серед учасників конкурсу було вкрай мало. Тобто – це збірка оповідань від звичайних людей різного віку і різних професій, котрим дуже захотілося поділитися з широким загалом своїми (автобіографічними чи вигаданими) історіями, пов’язаними з нашою столицею. І хай деякі з них можуть видатися наївними, але щирість оповідача і несподіваний ракурс, із якого автор показав нам Київ, додали їм вирішальних балів у голосуванні журі”.
null

Дарина Колосок

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #премія, #семеняк, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: