Валентина Семеняк

Валентина Семеняк

журналіст, фотохудожниця, письменниця

Яку квітку не дарують жінкам (Фото)

08.03.2019 17:43   Джерело: TeNews
Автор : Валентина Семеняк

Я люблю квіти. Люблю історії про них. Зрештою, а хто їх не любить? Квіти є квіти. І якщо чоловіки здебільшого дарують квіти жінкам на 8-ме Березня, то в Індії квіти більше дарують Тому, Хто створив Всесвіт і не тільки. Є тут одна квітка, яку жінкам не дарують. Нею прикрашають вівтарі у храмах або вдома. На півдні Індії у штаті Андхра Прадеш, де розмовляють мовою телугу, місцеві називають квітку Нанді Вардана, що в перекладі означає "Божественна квітка".

Найбільше квіткових ароматних кущів тут росте біля храмів. Зривають цю квітку жінки до сходу сонця. Бо домашні вівтарі прикрашають саме вони. Жінка тут берегиня сімейного вогнища. Поки всі сплять, жінка готує житло до приходу Господа в дім. У її ранкові обов'язки входить: прикрасити вівтар свіжими квітами, запалити лампадку, ароматні палички і через молитву попросити благословення на день для всієї сім'ї. Тут кажуть, що материнська молитва швидше доходить до Бога. Перед входом до будинку жінки щодня "малюють" квіткові мандали - прикраси (це окрема тема) із кольорового рису або фарби. Чим кращий малюнок, тим більше шансів на те, що Бог не обмине їхню садибу. Тож можете уявити, з якою любов'ю й ентузіазмом вони це роблять. Дивовижний світ довкола нас!

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі