«Тарас. Повернення» - цей фільм пробивається на екрани, у «Палаці Кіно» буде тільки один сеанс

07.03.2019 12:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Фільм про три останніх місяці заслання Тараса Шевченка у Казахстані знятий при підтримці Державного агентства України з питань кіно Держкіно України. У 2012 році сценарій майбутнього фільму переміг у Міжнародному конкурсі кіносценаріїв, присвяченому 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. Фільм знімали у Києві, Одесі, у Білгород-Дністровську на території Аккерманської фортеці, у Казахстані (Мангистауська і Алматинська області).

Унікальні історичні костюми, зйомка у павільйонах, технічна підтримка - від Одеської кіностудії.

Автор сценарію та режисер фільму актор, літератор та режисер Олександр Денисенко, який воліє розказати людям про Тараса Шевченка людину, а не символ і не пам'ятник. Період, який показаний у фільмі, у житті поета переломний. Шевченко, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує повідомлення від друзів із Петербургу: його помилував особисто цар Олександр II. Однак військове керівництво Новопетрівського форту не поспішає повідомляти Тараса про це й видавати указ про звільнення. Більш того, таємний агент з Петербургу намагається зробити все, щоби поет залишився тут назавжди.

Ролі у фільмі виконують: Борис Орлов, Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Роман Луцький, Ганна Топчій, Акнієт Оринтай.

Режисер-постановник та автор сценарію: Олександр Денисенко
Оператор-постановник: Олександр Кришталович
Художник-постановник: Ігор Філіппов
Композитор: Мирослав Скорик
Саундтрек: Катя Chilly

Продюсери: Володимир Філіппов, Олександр Коваленко, Сергій Азімов, Дарія Азімова, Андрій Суярко, Алла Овсяннікова, Андрій Осіпов, продюсерський центр «ІнсайтМедіа», Одеська кіностудія та Tanaris Production (Казахстан).

Глядачі зустрінуться з режисером-постановником та автором сценарію Олександром Денисенко, продюсером Володимиром Філіпповим, головою Тернопільської кінокомісії Леонідом Бицюрою. Відбудеться урочисте спецпогашення конверту та марки, присвяченій фільму. Марку готує до погашення український історик, краєзнавець Володимир Ханас.

Тернополян запрошують на допрем’єрний показ художнього фільму «Тарас. Повернення» 12 березня 2019 року, початок о 18:00 год у Палаці Кіно.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі