На Тернопільщині розшукують дезертирів

06.03.2019 18:43   Джерело: Тернопіль1
Опубліковано : Новини Тернопілля

Шукають військових, які самовільно покидають військові частини. Про це заявив підполковник Віктор Малишев. Каже, такі випадки в області непоодинокі. Чому солдати вирішують втекти з служби і яка за це відповідальність – про це у сюжеті Тернопіль1.

В Україні нарахували понад 10 тисяч дезертирів. Про це під час доповіді на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони повідомив перший заступник міністра оборони Іван Руснак. Серед тих, хто самовільно покинув військову частину і жителі Тернопільщини. Як повідомляють у Тернопільському зональному відділі військової служби правопорядку, у кожного з дезертирів своя історія і причина покинути службу.

“Однією з проблем, є незахищеність сімей військових, які залишились вдома, коли військовий виконує бойовий наказ, коли вибув на захист держави. Подекуди не завжди в громаді є розуміння важливості допомоги цим сім’ям» “, каже представник військової служби правопорядку в Тернопільській та Івано-Франківській областях, підполковник Віктор Малишев.

Скільки саме військових самовільно покинули службу Віктор Малишев не зазначає, але каже, наразі усіх розшукують. Станом на сьогодні триває підготовка ВСП до заходів розшуку військових, які залишили самовільно військові частини. Проводиться низка зустрічей із правоохоронними формуваннями, додає Віктор Малишев.

Фахівець каже, переховуючись від слідства, військовослужбовець не зможе уникнути кримінальної відповідальності. Більше того, така особа з кожним днем лише обтяжує свою вину. Тому радить дезертирам добровільно здатись. Військовим обіцяють правову допомогу, юридичні консультації та кажуть, що з розумінням поставляться до ситуації, оскільки причини для такого вчинку можуть бути різними.

Аби отримати консультацію, роз’яснення та правову допомогу щодо вищезгаданих випадків, необхідно телефонувати за номерами – 093-117-26-38 та 52-56-34 (Тернопільський зональний відділ ВСП).

Сергій Балуцький, Тарас Троян


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопіль1  

Коментарі