Перший тиждень Великого посту: що можна їсти?

Опубліковано:
3 Березня, 2019

Під час Великого посту віруючій людині доведеться відмовитися від будь-яких веселощів, оскільки втіхи і забави суворо заборонені в період посту. За приписами в канонах відомо, що у ці сорок днів православному необхідно більше молитися, щоб підготувати не тільки своє тіло, але і душу до прийняття великого свята — Великодня.

Меню у Великий піст зовсім не обов’язково має бути одноманітним і мізерним, адже сьогодні є безліч смачних і корисних страв, які готуються з дозволених в пост продуктів.

Сьогодні до скромних продуктів можна віднести їжу, яка має лише рослинне походження, тваринні ж продукти доведеться повністю забрати з раціону на цей період. Меню Великого посту включає в себе овочі та фрукти, але без білого хліба, алкоголю, солодощів, м’яса, сала, також не можна використовувати тельбухи або майонез, відмовляються від будь-яких ковбас і сосисок, не можна їсти яйця і молочні види продуктів. У складі раціону обов’язково присутні різні види злаків, гриби, горіхи, натуральний мед і бобові.

За основними правилами вважається, що п’ятниця, понеділок і середа є днями сухопоїдання, тобто в такі дні необхідно їсти тільки свіжі продукти, які не готували. Вівторок і четвер є хорошим днем, щоб приготувати собі смачні гарячі страви, ну а субота і неділя не тільки дають можливість спробувати приготовані страви, але ще і додати до них трохи масла.

Перший тиждень посту: що можна їсти

Це час вважається досить суворим, з цієї причини в найперший день варто відмовитися повністю від прийому будь-якого виду їжі, ідеальним варіантом стане приймати всередину очищену питну воду. Вже у вівторок можна доповнити свій раціон чорним хлібом з борошна грубого помелу, на такому харчуванні віруючий живе до п’ятниці, а потім можна скласти меню на останні два тижні посту.

Наприклад, в суботній вечір, хто постить може приготувати для себе спеціальний вітамінний салат, до складу якого входить капуста в свіжому вигляді і трохи морквини. Чи не найгіршим варіантом десерту може стати фруктовий салат, який заправляють ложечкою натурального меду і ложечкою лимонного соку. При бажанні ці два блюда також доповнюються блюдом, яке створюють з чорного хліба, змащеного хроном, на нього укладають солоний огірочок, додають трохи часнику, укладають зелень і їдять запиваючи все це водою.

На недільний день можна запланувати приготування інших страв, наприклад, вранці є можливість поснідати кашкою, приготовленої з замочених у воді на одну ніч пластівців вівсянки, в таку крупу додають трохи нарізаних сушених фініків. Якщо ввечері захочеться поїсти більш щільно, дозволено зробити просту вегетаріанську окрошку, яка робиться виключно з овочами і зеленню, а заливають блюдо квасом. При необхідності зробити десерт, використовують варіант приготування салату з бананів, в який кладуть додатково родзинки і будь-які види горіхів, всі ці страви дозволено їсти тільки з чорним хлібом.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #молитва, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #піст, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: