Тернопільські бібліотекарі проводять заходи з нагоди 90-річчя створення ОУН

Опубліковано:
28 Лютого, 2019

Історичний екскурс «Зродились ми великої години» приурочений 90-річчю створення ОУН та року ОУН на Тернопільщині провели бібліотекарі центральної дитячої бібліотеки міста. ОУН формувалася із добровольців, які дали початок відновленню національного відродження. Про це і не тільки дізнались школярі 7-А класу спеціалізованої ЗОШ №7 у тернопільській книгозбірні. Інформаційно насиченою і пізнавальною була для них виставка – міркування «Нам пора для України жить». А мультимедійна презентація «Пам’ятаємо вас, герої!», яку підготували бібліотекарі, – допомогла учням краще зрозуміти згадану тему. А перегляд відео ролика «Марш нової української армії» (гімн ОУН), і «Чуєш, сурми грають» / гімн юних націоналістів/ дали можливість усім присутнім налаштуватись на патріотичну хвилю. Далі була репрезентація книги історика, дослідника, публіциста Святослава Липовецького «Організація українських націоналістів (бандерівці): фрагменти діяльності та боротьби». Репрезентував книгу сам автор, який був гостем бібліотеки. Тож зустріч із автором книги подарувала захопливі враження і відчуття. До слова. У найближчих планах бібліотеки – знайомство читачів із новою книгою С. Липовецького “Бандерівці. 200 історій з ХХ століття”.

“Ніщо не зупинить ідею, час якої настав…”, “Здобудеш українську державу, або загинеш в боротьбі за неї”, “Слава Україні – Героям слава”, “Єдина, соборна від Сяну до Дону”…, Гімн ОУН “Зродились ми великої години” стає офіційним Маршем Нової Української Армії і більше того – вже немає привітання “Здравіє жєлаю” чи “Бажаю здоров’я” в перекладі, як це було в радянській армії – є горде “Слава Україні – Героям слава!”. Такою цікавою і насиченою була розмова зі школярами зі школярами під час історичного екскурсу. Ну і скажіть, чи не був провідник Степан Бандера далекоглядним і мудрим пророком? Як він передбачив, що все те, чим так багато років українців лякали в радянській школі, згодом стало, нарешті, нашою державною ідеологією. “І настане день – коли хтось один скаже “Слава Україні!”, а багато інших відповідатимуть: “Героям Слава!”.

27.2.1942 – масові розстріли в Бабиному Яру німецькими окупантами членів українського націоналістичного підпілля. Полягло 621 члена ОУН. Пам’ятаємо. Свічу пам’яті передаємо наступним поколінням…

null

 

null

 

null

 

null

Фото з архіву бібліотеки

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОУН, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: