Тернопільські «динамівці» шукають інвестора для розбудови спортивної інфраструктури

26.02.2019 08:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Тернопільську обласну раду добровільного спортивного товариства «Динамо» створили у 1940-ому році. В Інтернеті збереглися раритетні фото перших змагань вогнеборців тих часів. Головними завданнями її діяльності було керівництво і контроль за спортивно-масовою роботою у колективах фізичної культури, залучення населення через спортивні організації до активної участі в суспільному житті, зміцненні обороноздатності країни.

У 90-ті роки минулого століття під динамівськими прапорами виступали МС, неодноразова чемпіонка України з самбо і дзюдо Олександра Сорока, МСМК в стрибках із жердиною Анжела Балахонова, член збірної команди України зі спортивної гімнастики Інга Шкарупа, ЗМС з біатлону Олена Зубрилова, МСМК із віндсерфінгу Ольга Маслівець.

Наприкінці 2010-ого року в організації створена та зареєстрована відповідно до законодавства України комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Динамо».

Серед представників спортклубу і в сучасному спорт є безліч знаних людей: Олена Підгрушна – заслужений майстер спорту з біатлону, Олімпійська чемпіонка; Анастасія Меркушина – майстер спорту з біатлону, член збірної України;  Дмитро Підручний – майстер спорту України міжнародного класу з біатлону, член збірної; Марія Хлян – майстер спорту міжнародного класу з важкої атлетики.

Сьогодні Тернопільська обласна організація ФСТ «Динамо» України у 29 колективах фізичної культури об’єднує більше 4-х тисяч членів товариства.

За роки існування клубу, його фактично не ремонтували, а тому територія потребує оновлення.

У вересні минулого року в Тернополі розглядалося питання покращення матеріально-спортивної бази «Динамо». Зокрема, піднімалося питання щодо побудови приміщень фізкультурно-спортивного комплексу, орієнтовною площею 1000,0 м. кв. із оновленими мультифункціональними майданчиками для занять спортом.

Згодом підготували необхідну документацію.

На території бази є 6 спортивних майданчиків та гімнастичне містечко, де займаються працівники та військовослужбовці правоохоронних органів, рятувальних та інших спецслужб. У «Динамо» переконані, якщо знайти інвестора та реконструювати територію, то спорткомплекс має можливість отримати статус бази олімпійської підготовки.

«Якщо в нас буде спортивна інфраструктура, яка відповідатиме нармам: зал, майданчики, на яких можна займатися й поруч – готель, ми матимемо право звертатися до КМУ, щоб нашій базі присвоїли звання бази олімпійської підготовки», – каже Володимир Небесний, заступник голови ТОО фізкультурно-спортивного товариства «Динамо Україна».

Усі майданчики «Динамо» розташовано на вулиці і в дощову погоду тут займатись неможливо. Більшість змагань й тренування відбувається влітку. Решту часу спортсмени повинні орендувати спортзали.

«Для ремонту вже розробили усю необхідну документацію та навіть проект реконструкції. Проте, коштів на усі роботи не достатньо», – додають у «Динамо».

Відтак, сьогодні спортсмени активно шукають інвестора.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі