Українські художні фільми, 2019 – фентезі, фантастика, історичні, трагікомедія, мелодрами та фільми про кохання

Опубліковано:
23 Лютого, 2019

Український кінематограф переживає період відновлення. Щороку на екрани країни виходять нові кінострічки. Їх прем’єри завжди очікувані. Їх оцінка глядачами різна, але те, що знімають кіно про найрізноманітніші події української істрорії, фільми для дітей, фільми, які наштовхують на роздуми, фільми-комедії, фільми, які збирають тисячні аудиторії – налаштовує на позитив. Створювати кінострічки допомагає Держкіно України, фінансують частково благодійники, активно долучаються новостворені кінокомісії, наприклад до фільмів 2019 року активно долучилась Тернопільська кінокомісія.

Які ж прем’єри очікуємо протягом року?

“Поліна і таємниця кіностудії” – пригодницьке фентезі. Дівчинка Поліна вирушає в магічну подорож по той бік кіноекрану на пошуки своєї родини.

«Фокстер і Макс» першоа українською сімейно-пригодницькою фантастикою. Захопливі трюки та графіка. Основна мораль фільму та його ключові цінності: сім’я, любов і довіра – найцінніше в нашому житті. А ще віра в себе та справжня дружба, які здатні перемогти зло та врятувати світ.

«Захар Беркут» – історичний екшн за мотивами однойменної повісті Івана Франка. Особисто для мене це оповідь про справжню свободу, силу єднання та перемогу. Це історія народження нового лідера, відповідальності громади за своє майбутнє, незалежність та ціну, яку кожен із нас готовий за неї заплатити, а також розповідь про взаємовідносини у родині та, звісно, історія кохання.

«Атлантида» – це спроба проаналізувати можливість виживання людини на території, цілковито зруйнованій війною. На тлі знищеної економіки, інфраструктури, незворотної екологічної катастрофи. Маючи під ногами заміновану пустелю, на яку перетворилася колись процвітаюча земля, герой вперто шукає причини, аби тут залишитися.

«Котик з палаючими очима або як ми полюбили лопати в умовах обмеженої антитерористичної операції з тимчасовими елементами військового стану» – це трагікомічна історія пригод трьох бійців АТО, що трапляються з ними під час бойового чергування на «найглухішій» з усіх можливих позицій фронту.

«Заборонений» – це історія формування постаті та загадкової смерті найпотужнішого поета-шістдесятника, правозахисника, героя України Василя Стуса. Події розгортаються під час останньої спроби КДБ спокусити поета химерною свободою. Ув’язнений, заборонений цензурою, без права на творчість, він залишається небезпечним для влади, а його висування на Нобелівську премію піднімає Українське питання на міжнародний рівень.

«Додому» – це історія про кримського татарина Мустафу, два сини якого поїхали до Києва після анексії Криму. Фільм починається з того, що у головного героя помирає його первісток, Назім. Батько приїжджає до Києва, аби повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати на батьківщині у Криму згідно з мусульманськими традиціями.

“Мої думки тихі” звукорежисер і композитор Вадим, зазнавши безліч невдач у роботі та особистому житті, отримує шанс розпочати все спочатку. Просте завдання – записати голоси закарпатських тварин – може стати його шансом назавжди залишити «незручну Україну» і відправитися у «привабливу Канаду»

Фільм «Номери» розповідає про фундаментальні речі, на яких базується життя людини. Це – Гідність, Свобода, Боягузтво, Дружба, Любов і пошук себе у цьому непростому світі. Дія «Номерів» відбувається в антиутопічному, гротесковому світі.

«СТÁСІС» базується на багаторічному етнографічному дослідженні Мантаса Кведаравічюса в Афінах, Одесі та Стамбулі. Курди, суданці, українці та греки зі сквотів, таємних кафе, підземних мечетей, борделів, залишених заводів. Їхні розповіді склали сюжет фільму. Головні герої – Ґаріп, Софія, Мехді та Анна. Їх пов’язує кримінальна й любовна історія.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кіно, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фільм
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: