В Бережанах відбувся круглий стіл: «Українська сім’я: виклики та завдання»

22.02.2019 10:13   Джерело: Газета Слово про Слово
Опубліковано : Новини Тернопілля

Місто Бережани 20 лютого цього року прийняло учасників засідання «круглого» столу «Українська сім’я – виклики та завдання», що організували Бережанська міська рада та Управління сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації.

Під час зустрічі відбувся обмін думками щодо становища сім’ї в українському суспільстві. В обговоренні порушеного питання активну участь взяли представники міської влади, освіти, медицини, служби у справах дітей, релігійних та громадських організацій, небайдужі громадяни. Його  висновок: сьогодні інститут сім’ї під загрозою і потребує захисту та належної уваги від держави, церкви, громадськості.  

Так, наприклад, ведучий заходу заступник міського голови Олег Захарків констатував, що сім’я сьогодні є об’єктом нападу з різних сторін і як ніколи потребує захисту та турботи. На його думку, це засідання «круглого» столу має привернути увагу суспільства, влади, релігійних організацій до проблем сім’ї та пошуку способів реагування на виклики сучасного життя.

Міський голова Бережан Володимир Музичка у своєму виступі оприлюднив приголомшливу статистику розлучень у місті і в районі. Так за 2018 рік у Бережанах і регіоні було зареєстровано 150 шлюбів і 198 розлучень.

Головний доповідач заходу, яким був гість з Києва Ігор Плохой, розповів про ситуацію в країні і окреслив наявні загрози для української сім’ї. До слова, він є військовий капелан,  активіст громадянського руху «Всі Разом!», резидент Кабінету Експертів, депутат Вилківської міської ради. Ігор Плохой  наголосив, що крім економічних, соціальних проблем, проблем, що пов’язані з війною, ми маємо загрози зовні, що нав’язує нам західний світогляд, і їх охоче приймає українська влада – це так звана гендерна ідеологія.  Її подають, як захист прав людини, але насправді вона нічого спільного з цим немає, а несе з собою дискримінацію незгодних з нею людей. Промовець підкреслив, що норми, які вже впроваджені в українське законодавство і які ще хочуть ввести, як наприклад, «Стамбульську конвенцію», а також зміни до Конституції України та трудового законодавства тощо, вже завдають згубної шкоди інституту сімʼї.  

Голова громадського об’єднання  «Сімейний рух Тернопільщини» Іван Мудрий розповів про важливість проведення родинних  масових заходів, таких як сімейна хода, сімейний фестиваль. Він продемонстрував відео таких акцій у Тернополі.

Присутні висловили своє незадоволення негативною інформаційною політикою в Україні, що прямо заперечує або принижує традиційні сімейні цінності і пропагує ЛГБТ рухи.

Максимальна увага  засідання «круглого»  столу «Українська сім’я: виклики та завдання» була зосереджена на сім’ї та родині, як того середовище, де прищеплюють людські чесноти, формують майбутніх свідомих громадян, повноцінних членів сучасного суспільства.

«Дуже б хотілося, щоб матеріали круглого столу про включення дитини в спільну побутову та господарську діяльність родини, міста, держави, розвиток рис працелюбної особистості, формування почуття власності та навичок господарювання, статеве виховання дітей, повага до жінки, почуття дружби, кохання, формування естетичних смаків та почуттів, а також розвиток внутрішньої свободи, здатності до об'єктивної самооцінки, поваги до себе, відповідальності за свої вчинки дійшли  до широкого загалу громадськості, були використані на батьківських конференціях, шкільних зборах, зустрічах з лідерами молодіжних організацій, на дискусійних майданчиках з проблем сімейного виховання» - коментує захід  Галина Михальчук - начальник відділу освіти, молоді та спорту Бережанської міської ради.

Учасники заходу затвердили резолюцію, в якій звертаються до органів місцевого самоврядування, закладів освіти, церков, громадськості  із закликом активізувати роботу в напрямку захисту сім’ї та популяризації сімейних цінностей в освіті, культурі, ЗМІ тощо. Також вони звернулися до міської ради з проханням підтримати звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради України та Ради Національної Безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім’ї в Україні.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Анатолій Якобчук


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Газета Слово про Слово  

Коментарі