У Італії на кожне судове засідання у справі нацгвардійця Віталія Марківа приїзджають українці з різних італійських міст

21.02.2019 18:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

У суді міста Павія (Італія) 22 лютого відбудеться чергове, дев'яте, засідання у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Українці, які проживають в Італії, на кожне засідання приїзджають з різних італійських міст, щоби підтримати українця.

Олег Городецький, уродженець Тернополя,  проживає у Римі. До Павії збирається виїзджати у четвер ввечері: "Як завжди, збираємося їхати з Риму, щоб спостерігати за ходом судового засідання та морально підтримати Віталія. Наша присутність є важливою підтримкою для Віталія. Сподіваюся на зустріч з чисельними представниками громади з інших міст Італії. До зустрічі у вишиванках. Правда та справедливість обов'язково переможуть."

Віталій Марків був заарештований 30 червня 2017 року в аеропорту м. Болонья за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі. Італієць загинув поблизу містаСлов'янськ внаслідок мінометного обстрілу у травні 2014 року. За словами заступника генерального прокурора України Євгена Єніна, Андреа Рокеллі відвідав так звану «сіру зону» поблизу Слов'янська без погодження цього візиту із офіційною владою України.

Віталій Марків народився у м. Хоростків,  український військовослужбовець, доброволець, боєць Батальйону ім. генерала С. Кульчицького Національної гвардії України, учасник Революції гідності.

null
 
null

 
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі