Тернополяни зможуть отримувати польську пенсію

Опубліковано:
22 Лютого, 2019

Спеціальну угоду про соціальне забезпечення підписала Польща з Україною. Тож тернополяни, які працюють в Польщі легально з 2014 року, отримуватимуть їхню пенсію на таких же умовах, як поляки, – пише Терен.

Україна – це шоста країна поза Євросоюзом, з якою підписали таку угоду. Також соцзабезпечення Польща гарантує громадянам Молдови, Македонії, Південної Кореї, Канади, Австралії та США.

Щоб отримати таке соцзабезпечення слід бути застрахованим у Фонді соцстрахування Польщі й робити внески на рахунок в ZUS (Управління соціального страхування). У стаж включатимуть працю українців в обох країнах. А розмір пенсії визначать пропорційно страховому періоду працівника в державі, яка видаватиме пенсію.

Як підрахували експерти korupciya.com, українці із мінімальною зарплатою в Польщі платять в ZUS близько 2,2 млрд злотих на рік ($ 603,6 млн) і близько 440 млн злотих прибуткового податку ($ 120,7 млн). Скільки доведеться платити пенсій українцям з Фонду соцстрахування Польщі — поки підрахувати важко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пенсія, #польща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: