«Воля Господа – мали жити»: Апостол розповів маловідомі деталі про порятунок майданівців 20 лютого 2014 року

Опубліковано:
21 Лютого, 2019

Радник глави МВС Михайло Апостол розповів маловідомі деталі про порятунок майданівців у Києві 20 лютого 2014 року. На своїй сторінці у соцмережі Апостол згадав, як разом з побратимами вдалося зупинити колону людей, які прямували до Кабміну, де в той час перебували практично всі силовики.

«Коли перебував на перехресті вул. Володимирської та Прорізної із завданням їх розблокування від ДАІ задля допущення до Майдану автобусів та автомашин з людьми та підвезення харчів та інших речей першої необхідності, до мене подзвонив Володимир Бойко і сказав , що робиться щось незрозуміле, всі правоохоронці, які знаходились в районі Майдану, дуже спішно тікають. Так само терміново покинули своє місце перебування працівники ДАІ, з якими ми Ігор Бриченко та Олег Медуниця від 7 години воювали. Майже в цей час нам подзвонив Арсен Аваков і запитав, чи ми маємо можливість терміново добратися до вулиці Грушевського і попробувати зупинити колону людей, яка йшла в сторону Кабміну, адже це могла бути просто пастка, оскільки практично всі правоохоронці перебували там.

З нами на допомогу була в той час сумська сотня під керівництвом Івана Бортника. Медуниця і Бриченко побігли до Кабміну, ми з двома десятками сумчан вирішили зупинити колону. Це було надзвичайно непросто, оскільки уже всім була відома інформація про багатьох вбитих побратимів-майданівців. Люди бажали помсти. Я сказав найактивнішим, що спочатку їм прийдеться вбити нас, а після того вони підуть далі. Про те, що це може бути пастка і загроза їхньому життю, ніхто не хотів слухати.

До цього часу мені не зрозуміло, як вдалося зупинити цей кипучий і озлоблений натовп. На наступний день і інтернеті викинули перехоплену розмову снайперів із Кабміну і Верховної Ради, частину напишу, українською мовою, адже розмовляли вони російською: «ПРИГОТУВАТИСЯ УСІМ, ВОНИ ЗАРАЗ ПІДУТЬ, ПРАЦЮЄМО ПО ПОВНІЙ І ЖОРСТКО…»

Що було б, якби ми не отримали від Арсена Борисовича такого доручення, наскільки збільшилася би Небесна сотня, чи залишилися б ми живі … відомо тільки Господу. Вважаю, це наш другий день народження», – написав Михайло Апостол.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #апостол, #Майдан, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #революція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: